Utfryst och avstängd för fel träningsbyxor

Röxner drar Skövde inför rätta efter kontraktstvist

Foto: Bildbyrån
Charlie Röxner.
SPORTBLADET

Charlie Röxner får inte träna med IFK Skövde.

Anledningen: Mittsexan ska ha använt fel träningsbyxor.

– Ibland sätter klubbar i system att försöka mobba eller frysa ut spelare för att bli av med deras lönekostnad, säger spelarföreningens juridiske rådgivare Martin Klette.

Det pågår en infekterad tvist mellan IFK Skövde och klubbens mittsexa Charlie Röxner.

Röxner får inte träna med klubben som vill minska sina lönekostnader och Spelarföreningen Handboll Sverige (SHS) menar att Skövde stängt av Röxner utan saklig grund.

– Detta är en allvarlig åtgärd som arbetsrättsligt är att betrakta som trakasseri och är skadeståndsgrundande, säger spelarföreningens juridiske rådgivare Martin Klette till hemsidan.

Förklaringen: Fel byxor

Skövde har inte velat kommentera skälet till avstängningen.

Men enligt spelarföreningen har Röxner fått beskedet att han inte är välkommen längre för att ha använt fel träningsbyxor på ett träningspass klockan 05.25 den 12 oktober.

”Klubbledningens förklaring till denna drastiska åtgärd är att Röxner vid ett enskilt träningstillfälle, kl. 05.25 onsdagsmorgonen den 12 oktober, har saknat ett träningsplagg som han ska ha på sig och att han istället haft egna byxor. Denna händelse råkade (!) filmas av klubbens tränare och lades ut på IFK:s Facebooksida (togs bort kort därefter)”, skriver spelarföreningen på sin hemsida.

Juridiske rådgivaren Martin Klette hävdar dock att fler spelare, utöver Röxner, använde ’fel träningsbyxor’.

”Tränaren har filmat deras styrketräning 05.20 på morgonen. Han lade ut filmen på Facebook men tog sedan ner. Vi hann dock spara den. Så vi har bildbevis på hur många andra spelare som saknar ett och flera plagg än Charlie. Mig veterligen har de ej stängt av dessa spelare”, skriver han i ett mejl till Kristianstadsbladet.

”Försöker frysa ut spelare”

Röxner fick beskedet om att han inte längre var välkommen i oktober och Skövde har erbjudit sig att betala 70 procent av mittsexans lön.

Men Röxner har nu via spelarföreningen dragit klubben inför rätta.

– Det är en principiellt viktig fråga för spelarföreningen att driva eftersom klubbar ibland sätter i system att försöka mobba eller frysa ut spelare för att bli av med deras lönekostnad, säger Klette.