Tunga beskedet: Källman missar VM

Väntar tillökning i familjen

Foto: TT
Jonas Källman.
SPORTBLADET

Han tvingades avstå OS på grund av en sargad kropp.

Nu missar Jonas Källman även handbolls-VM då familjen väntar tillökning.

– Hur gärna jag än hade velat spela VM kommer familjen alltid att gå först för mig, säger 35-åringen i ett pressmeddelande.

Jonas Källman har en lång och imponerande karriär bakom sig. Landslagsdebuten kom redan 2001 och alla år av handbollsspelande tog i somras ut sin rätt då vänsternian tackade nej till spel i OS för att ta hand om sin sargade kropp.

Nu kommer nästa tunga bakslag för Blågult.

Nye förbundskaptenen Kristján Andrésson har fått beskedet att Källman inte kommer delta i VM heller, trots att han under hösten har ställt upp i EM-kvalet.

– Hur gärna jag än hade velat spela VM kommer familjen alltid att gå först för mig och jag behöver vara hemma, säger 35-åringen som väntar tillökning i familjen opassande nog precis när mästerskapet inleds i januari nästa år.

Tillbaka i vår

Källman hoppas kunna spela för landslaget igen när EM-kvalet återupptas i vår.

– Jag älskar att spela i landslaget och vill fortsätta att göra det framöver om kroppen är hel och Kristján vill ha mig med.

Kristján Andrésson är besviken men har givetvis full förståelse för beslutet.

– Det är förstås tråkigt att vi inte får använda handbollsspelaren Jonas Källman i VM, men pappan och maken Jonas Källman har en ännu viktigare roll och han väljer helt rätt här. Vi har haft en bra dialog hela tiden och jag var medveten när jag tog ut honom till EM-kvaltruppen att han kanske inte skulle vara tillgänglig i VM, säger han i ett pressmeddelande.

Den svenska truppen till VM i Frankrike tas ut om cirka fyra veckor.