Sverige närmar sig EM-formen

Foto: TT
Isabelle Gulldén.
SPORTBLADET

Det svenska damlandslaget i handboll EM-laddar med dubbellandskamp mot Tyskland i helgen.

Första mötet slutade oavgjort, 24–24.

Det var en jämn och underhållande match som spelades i tyska Hamm. Lagen följdes åt spel- och målmässigt under hela matchen, 15–15 i början av andra halvleken blev till 18–18, 21–21 och till slut 24–24 med svensk boll under matchens sista 45 sekunder.

Det tyska försvaret var dock kompakt och närmare än ett frikast i slutsekunden kom inte svenskorna.

Isabelle Gulldén – som vanligt bra under matchen – lyckades få frikastet genom den skyddande muren, men målvakten Clara Woltering räddade.

Gulldén gjorde åtta av målen i ett försvarsmässigt starkt Sverige, som dock saknade det riktiga "drivet" i kontringsspelet. Även Anna Lagerquist (i sin blott andra landskamp) och Hanna Blomstrand gjorde bra i från sig.

– Det var en bra träningsmatch för att vara så här nära, nästan två veckor innan EM-premiären. Jag tycker det i dag var en match där vi var det bättre laget. Resultatet i sig är inte riktigt det primära. Vi fick jättebra svar på det vi la lite extra fokus på idag, och det var försvarsspelet, sade förbundskapten Henrik Signell till förbundets hemsida.

Nu återstår det bara två matcher före EM-slutspelet: returmötet med Tyskland i Trier på söndagen och sedan ett möte med Frankrike i Alingsås den 30 november.

EM spelas i fem svenska städer – Stockholm, Kristianstad, Helsingborg, Malmö och Göteborg – med start den 4 december.

EM-finalen spelas i Göteborg den 18 december.

FAKTA

Tyskland–Sverige 24–24 (10–12)

Sverige: Isabelle Gulldén 8 (3), Jenny Alm 5, Louise Sand 4, Idsa Odén 3, Emma Ekenman–Fernis 2, Jamina Roberts 2.

Publik: 2 03

TT