Gulldén spelar EM

Avslöjar: Premiären inte i fara för skadade storstjärnan

SPORTBLADET

Här är ett glädjebesked till handbolls-Sverige:

Sportbladet kan avslöja att skadade Isabelle Gulldéns EM-premiär inte är i fara.

Det var i söndagens träningslandskamp mot Tyskland i Tyskland som Isabelle Gulldén klev av med en känning i insidan av ena låret.

På tisdagen magnetröntgades hon och det har spekulerats i att storstjärnan skulle missa hemma-EM som inleds på söndag, vilket naturligtvis skulle vara ett mardrömsbesked då Gulldén är Sveriges bästa och viktigaste spelare.

Enligt handbollförbundets pressmeddelande på tisdagen skulle man inte få resultatet av undersökningarna förrän på onsdagen.

Ingen bristning

Men Sportbladet kan redan nu avslöja att resultatet från undersökningarna är positiva. Magnetröntgen visade att det inte handlade om en bristning utan snarare om en krampkänning eller spasm i den aktuella muskeln i Tysklandsmatchen.

– Premiären ska inte vara i fara, säger en väl insatt källa till Sportbladet.

Däremot kommer inte Gulldén att spela genrepet mot Frankrike i Alingsås på onsdagen.

Blohm osäker till EM

Spelmotorn kör nu rehab i ett par dagar innan hon förhoppningsvis går in i handbollsträning så smått på torsdag eller fredag för att sedan bli redo till söndagens premiär mot Spanien, som blir en nyckelmatch direkt.

Nathalie Hagman har en lättare knäskada och undersöktes också på tisdagen. Där väntas besked på onsdagsförmiddagen om hon kan spela i genrepet.

Sedan tidigare är fotskadade linjespelaren Linn Blohm osäker till EM. Hon har vilat sin fot hela uppladdningen och hennes EM-öde avgörs av en magnetröntgen på torsdagen.

FAKTA

Sveriges gruppmatcher i EM

4 december: Sverige-Spanien

6 december: Sverige-Slovenien

8 december: Sverige-Serbien