Både Gulldén och Hagman klara till EM

Sportbladets avslöjande bekräftat

Foto: Bildbyrån
SPORTBLADET

I går kunde Sportbladet avslöja att Isabelle Gulldén spelar EM.

Nu står det klart att också Nathalie Hagman blir frisk till EM.

– Jag har verkligen längtat efter EM-premiären på söndag, säger Hagman.

Det var i söndagens träningslandskamp mot Tyskland i Tyskland som Isabelle Gulldén och Nathalie Hagman skadade sig i låret respektive knäet.

Det spekulerades i om de skulle missa hemma-EM, som inleds på söndag, vilket naturligtvis skulle vara ett mardrömsbesked då Gulldén och Hagman är två av Sveriges absolut bästa spelare.

På tisdagen magnetröntgades de och redan i går kunde Sportbladet avslöja att resultatet var positivt för Gulldén och att hon skulle bli spelklar till EM-premiären.

Inget genrep

På onsdagen bekräftades detta av förbundet, som också kunde meddela att Hagman blir spelklar till EM.

Däremot spelar ingen av dem kvällens genrep mot Frankrike.

– Det är en stor lättnad att det visade sig att det inte var någon skada och att rehabiliteringen går framåt. Det är tråkigt att inte kunna spela i kväll, men jag får stötta laget så gott jag kan från sidan, säger Bella Gulldén i ett pressmeddelande.

Då avgörs Blohms öde

– Nu är det bara att köra på med rehab och regelbundna behandlingar från våra fysioterapeuter Bea Hilland och Marie Wedberg, som jag litar på till 100 procent. Jätteskönt att magnetröntgen inte visade någonting. Jag har verkligen längtat efter EM-premiären på söndag och är jätteglad att vi nu känner att jag kommer att vara hel till den, säger Nathalie Hagman.

Sedan tidigare är fotskadade linjespelaren Linn Blohm osäker till EM. Hennes öde avgörs av en magnetröntgen på torsdagen.

FAKTA

Sveriges gruppmatcher i EM

4 december: Sverige-Spanien

6 december: Sverige-Slovenien

8 december: Sverige-Serbien

Samtliga spelas på Hovet i Stockholm.