Ledaren: ”Då åker bäddsofforna ut”

Sverige har anlänt till sin VM-kursgård

1 av 6
SPORTBLADET

KARREBÆKSMINDE. Handbollsdamerna har anlänt till VM-kursgården och kommer att bli kvar.

Men vill någon av spelarna inte sova i en bäddsoffa slipper hon.

– Då åker bäddsofforna ut, säger överledaren Sara Holmgren. 

På fredagseftermiddagen anlände den svenska truppen till sitt hotell, eller kursgård som det egentligen är – Smålandshaven i lilla Karrebæksminde precis vid havet och 12 kilometer från VM-staden Næstved på Själland i Danmark.

Ankomsten har föregåtts av rapporter om att boendet, där alla lag i grupp B placerats av det internationella förbundet, inte skulle hålla måttet. Spelarna ska bo tre-och-tre i små lägenheter och det stora problemet är att en av tre bäddar är en bäddsoffa. Efter att holländskorna klagat åkte överledaren Sara Holmgren och målvaktstränaren Jan Ekman en dag i förväg för att provsova bäddsofforna. Det var också tal om att försöka hitta ett annat boende.

”Önskar en säng”

Men den svenska truppen kommer att bo kvar.

– Vi lägger på en toppmadrass på bäddsofforna. Sedan kommer laget att prova sova i dem i natt och skulle någon inte sova bra så åker hennes bäddsoffa ut. Då möblerar vi om så att hon får en säng. Personalen här är väldigt hjälpsam, säger Holmgren.

I så fall får fler ledare ta en kula för laget och sova på bäddsoffor i stället.

Johanna Ahlm har spelat nio år i landslaget.

– Jag är inte kräsen så jag skulle kunna ta en bäddsoffa. Men det är klart att man önskar sova i en säng, säger veteranen när hon klivit av bussen.

Rumsfördelningen spricker

Den vanliga rumsindelningen, då spelarna bor två-och-två, kommer alltså att spricka.

– Det var ganska enkelt att komma fram till vilka som skulle bo ihop. Jag skulle ha delat rum med Frida Tegstedt. Nu kommer Linnea Torstenson också bo med oss, säger Ahlm.

Och nej, bäddsofforna kommer inte att behöva bäddas upp och ner varje dag.

LÖRDAG 20.45: Se Sverige-Angola direkt i Kanal 9.