Kaptenen kan missa två VM-matcher

Jacobsen borta från VM-premiären i kväll

1 av 2
SPORTBLADET

NÆSTVED. Sabina Jacobsen spelar som väntat inte VM-premiären i kväll.

Men den förkylda lagkaptenen kan också missa matchen mot VM-fyran Polen.

– Kan hon spela blir det bara försvarsspel i så fall, säger landslagsläkaren Michael Svensson-Hendelberg.

Sabina Jacobsen var som väntat inte med på förmiddagens lätta träning på grund av sin förkylning och därmed står det klart att lagkaptenen missar VM-premiären mot Angola i kväll.

– Hon mår bättre för varje dag och har inga symptom. Men hon känner sig lite hängig, säger landslagets läkare Michael Svensson-Hendelberg.

Men då man på fredagskvällen sa att hon skulle spela mot Polen på söndagen om hon inte kunde spela premiären är det lite annat ljud i skällan nu.

Torstensons positiva besked

Jacobsen kan missa också matchen mot Polen, som var VM-fyra senast och är ett av två lag som kan matcha Sverige i gruppen (Holland är det andra).

– Hon ska köra pulsstigande träning i morgon och så får vi se.

Skulle det bli spel mot Polen handlar det bara om försvarsinsatser. men så är det också där Jacobsen är viktigast som den försvarsgeneral hon är.

– Det blir begränsat med speltid för hon har ju inte tränat på nästan hela veckan och orken är inte där till hundra procent, säger Svensson-Hendelberg.

Däremot har Linnea Torstenson inte fått någon negativ reaktion på gårdagens handbollsträning, som var hennes första på två månader. Men för Torstensons del blir det i princip bara försvarsspel i kväll.

LÖRDAG 20.45: Se Sverige-Angola direkt i Kanal 9.