Simstjärnan kan stoppas – av tejp

SPORTBLADET

PEKING. Anders Olsson är en av de största favoriterna i hela Paralympics.

Men han riskerar att stoppas bara en timme före första start.

– Om de inte godkänner hur jag tejpar min axel kan det gå åt helvete, säger simhoppet.

Foto: Bildbyrån
Guldhopp Anders Olssons OS-start hotas av en tejpad axel.

Anders Olsson har haft stora problem med tre muskler i högeraxeln under hela året. De ligger hela tiden och skaver och riskerar att gå av helt och hållet. På lördagen flögs därför specialtejp in till Peking, den ska se till att musklerna hålls på plats.

Men det är inte säkert att han får tejpningen godkänd. En timme före start måste den kontrolleras och risken finns att han inte får använda den. Och då är en av de största favoriterna i Peking i fara.

– Då kan det gå åt helvete, säger Olsson.

Ny simdräkt

På lördagen kom även Olssons specialdräkt till Peking. Olsson har ännu inte haft möjlighet att testa den men är säker på att den kommer att vara till stor hjälp.

– Den kommer att betyda väldigt mycket, mer än för de som sprattlar med benen. Alla andra har ju dräkten så det är bra att jag har den också. Fast jag har aldrig provat den så jag vet inte ens om jag får på mig den.

Hur kommer du klara dig om dräkten inte fungerar?

– Då kan jag använda min gamla dräkt. Det kommer jag faktiskt att göra på 400 meter fritt, då vågar jag inte chansa. Då är tejpningen mycket viktigare för mig, säger Olsson.

TT