”Hoppas att det blir fler medaljer”

Sportbladet.se:s läsare hyllare Jonas Jacobsson efter Bragdguldet

Foto: Scanpix
SPORTBLADET

Många av Sportbladet.se:s läsare hyllar Jonas Jacobsson, 43, efter Bragdguldet.

”Bara att gratulera till bragdguldet och hoppas att det blir fler medaljer i framtiden”, skriver signaturen ”PainOrFear”.

Jonas Jacobsson är den förste att ta guld i åtta Paralympics i följd. Totalt har det blivit 16 guld, tre av dem i Peking i september.

För dessa tre guld och framför allt för ”den bragdartade upphämtningen”, som juryns motivering löd, till det andra guldet tilldelades Jacobsson Svenska Dagbladets bragdmedalj. Han är den ende, sedan priset började delas ut 1925, som utövar handikappidrott.

”En stor idrottsman”

Under tisdagen har många av sportbladet.se:s läsare hyllat Jacobsson:

”GRATTIS JONAS!DU är värd alla pris man kan få!”, skriver signaturen ”ikasand”.

”Handikappad eller inte så är han en stor idrottsman som självklart förtjänar allt stöd han får”, skriver signaturen ”toffelhero”.

”Jonas Jacobsson förtjänar verkligen det här priset, och för er som hakar upp er på hans handikapp, så kan jag upplysa om att hans resultat genom åren ofta varit bättre än gällande VÄRLDSREKORD för ICKE-handikappade”, skriver signaturen ”Martin Lkpg”.

”En liten käftsmäll”

Men som vid nästan alla utnämningar går meningarna isär. Signaturen ”sormlänningen” medger att Jonas Jacobsson är jäkligt bra, men menar att konkurrensen i skytte för handikappade inte är speciellt tuff:

” Jag vill inte ta bort något av Jonas prestation, inte alls, men jag anser ändå att Kalla, golfar-Karlsson, cykel-Emma/Larsson, Kallurs världsrekord i en sprintdistans!!! mfl har gjort större idrottsliga bragder just detta år, i en enormt mycket större och starkare konkurrens. Blir ju ändå en liten käftsmäll mot dom tycker jag”, skriver ”sormlännningen”.