Silverhjälten i bråk: ”Tre män anföll mig”

1 av 3 | Foto: FOTO: PRIVAT
SPORTBLADET

Här är otäcka bilderna efter paralympiern Zebastian Modins krogbråk.

Modin har polisanmält vakten. Men han är även själv polisanmäld för våld mot tjänsteman.

– Tre okända män anföll mig. Jag ville bara försvara mig, säger Modin till Sportbladet.

Synskadade längdskidåkaren och skidskytten Zebastian Modin, 19, trefaldig medaljör vid Paralympics tidigare i år, befann sig på en krog i Östersund natten till långfredagen.

Vid tvåtiden på natten hamnade han i tjafs med en bartender.

– Eftersom jag inte ser så mycket så råkade jag hamna bakom baren, på fel sida. Jag var egentligen på väg att hämta min jacka. Men då blev en bartender irriterad, säger han.

”Kommer med ett hammarslag”

Modin bad om att få hämta jackan, inte bara för att det var kallt utan även för att han har sin vita käpp i jackan. När han nekades uppstod bråk.

– Det är tre för mig okända män som plötsligt brottar ned mig, så att jag slår huvudet i golvet och får hjärnskakning. De håller mina armar och ben. När två håller i mig så att jag är försvarslös slår den tredje mig i ansiktet. Jag ligger helt stilla, då kommer han med ett hammarslag och slår näsan av mig.

”Hade druckit några öl”

Zebastian Modin har polisanmält personen som slog honom i ansiktet. Samtidigt har Modin själv polisanmälts för att ha bitit vakten. Polisens förundersökningsledare utreder nu händelsen som rubriceras som våld mot tjänsteman.

Bet du vakten?

– Eftersom jag slog huvudet i golvet kommer jag bara ihåg fragment av det som hände. Men det är i självförsvar allt jag har gjort. Du kan ju tänka dig själv om det är tre okända som attackerar dig. Jag försökte vrida mig och gjorde allt jag kunde för att ta mig loss, säger Modin.

Var du berusad?

– Jag hade druckit några öl, vi var glada och hade kul, men det var inte mer än så. Det var på en kontrollerad nivå.

Hur mår du nu?

– Jag mår helt okej, det har ju hunnit gå en vecka så att jag har hunnit återhämta mig fysiskt. Näsan är nästan återställd.

FAKTA

ZEBASTIAN MODIN

Nominerades 2011 till pris vid idrottsgalan i kategorin årets idrottare med funktionshinder.

Vann som yngsta deltagare brons vid Paralympics 2010, tillsammans med ledsagaren Albin Ackerot.

Tog två silver och ett brons vid Paralympics i Sotji.

ARTIKELN HANDLAR OM