Därför agerade hockeymamman

Foto: PRIVAT, BILDBYRÅN
Jenny Freij vittnar om hur en tränare skällde ut sin egen son inför allmänheten under en ungdsomturnering i ishockey, något som fick henne att agera.
HOCKEY

Hockeymamman Jenny Freij agerade när hon såg ett barn fara illa.

Efter hennes inlägg på Facebook är nu en ledare i Hanhals avstängd tills vidare.

– Jag mår fortfarande så dåligt när jag tänker på vad barnet utsattes för, säger Jenny Freij.

Söndagens hockeycup i Småland, i Nelson garden Arena i Tingsryd, slutade med ett mörkt minne.

En ledare för ett pojklag i Hanhals hade ”kvartssamtal” med sin spelare/son i en cafeteria i ishallen. Mitt bland hockeypappor, mammor, små barn och andra intresserade.

”Jag mådde skitdåligt”

Jenny Freij, 40, satt också i fiket, närmast pojken, och blev vittne till mannens diskussion med den unge pojken.

För Sportbladet vill hon nu ge sin version av det som hände.

– Jag väntade på att min son skulle spela sin match och sitter bredvid mannen och pojken. De sitter bara en halvmeter ifrån mig och jag reagerade direkt att det var en konstig stämning, säger Jenny Freij, som skrev upp mannens citat på sin smartphone.

Det blir en intensiv diskussion mellan far och son.

– Jag mådde skitdåligt. Pojken sjönk bara längre och längre ned i stolen och när mannen gick därifrån, för att gå på toaletten, så gick jag fram till pojken och kramade om honom. Jag sa att han var duktig på hockey och att han kämpade väl, säger Jenny Freij.

Skrev öppet på Facebook

Hon valde att skriva öppet på Facebook om sin upplevelse – något som fick stor spridning och under måndagen valde Hanhals att stänga av ledaren från sina uppdrag i föreningen.

– Som vuxen man ska man inte trycka ned ett barn som han gjorde. Barn ska ha roligt i idrottens värld. När jag gick hem från hallen hade jag en sådan olust-känsla inombords att jag var tvungen att agera. Jag hoppas fler vågar kliva fram om de hör eller ser något som de tycker är fel, vi vuxna har ett ansvar, säger hockeymamman Jenny Freij.

Hockeypappan gav sin version av händelsen för Sportbladet under måndagen. Han menar att vittnets version är överdriven och feltolkad.

– Herregud, jag har läst det. Jag vet att det är ord mot ord, men varför skulle jag sätta dit och ljuga om en person jag inte känner, frågar sig Jenny Freij.