Landeskogs kritik – inget nytt kontrakt

”Besviken att det gått så här långt”

Gabriel Landeskog.
Gabriel Landeskog.

Gabriel Landeskog, 28, står utan kontrakt.

Nu riktar han kritik mot klubben han tillhört i tio års tid.

– Jag är lite besviken, säger han.

För första gången i karriären är Gabriel Landeskog ”free agent”. Den svenske NHL-stjärnans kontrakt med Colorado Avalanche har löpt ut och parterna har ännu inte kommit överens om ett nytt.
Landeskog kom till Avalanche som 18-åring, blev lagkapten som 19-åring och har sedan dess varit en av klubbens bärande spelare.

Nu riktar han kritik mot ledningen.

– Jag ska vara ärlig och säga att jag är lite besviken över att det har gått så här långt. Vi får se vad som händer, jag är fortfarande hoppfull om att vi ska komma överens, men om det hade varit upp till mig så hade det här varit klart för åtta-tio månader sedan, säger han till The Athletic.

”Svårt att föreställa sig”

Landeskogs senaste avtal var ett sjuårskontrakt värt totalt 335 miljoner kronor med en caphit (lönetaksträff) på 5,57 miljoner dollar.

Enligt The Athletic väntas han kräva omkring 8-9 miljoner dollar i caphit nu.

”Det är svårt att föreställa sig Colorado utan Landeskog, men ännu svårare att föreställa sig Landeskog i en annan klubb. Men är han värd pengar som lagets stora stjärna eller är han en produkt av sin omgivning där han spelar i en kedja med två andra superstjärnor? Det är alltid den tuffaste frågan att besvara”, skriver The Athletic.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!