Mystiska siffrorna förbryllar – nu ger SHL en ledtråd

”Blivit extra stort engagemang”

Karlskrona, 17, Skellefteå, 50 och Linköping 76 – numren skiftar från arena till arena.
HOCKEY

Många har spekulerat i vad siffrorna i de olika SHL-lagens mittcirklar betyder.

Nu avslöjas en liten del av sanningen bakom de unika talen.

”Siffrorna är hyllningstal inom svensk hockey”, skriver SHL på sin hemsida.

Längst ner i artikeln reder Sportbladet ut tänkbara förklaringar till varje klubbs nummer.

Det är SHL: huvudsponsor NordicBet som kommit med idén som gjort att många hockeyfans fått klia sig i huvudet under säsongsupptakten.

Varje klubb har nämligen en unik siffra i mittcirkeln, men någon logik, som till exempel antal SM-guld för de olika klubbarna, går inte att finna. Samtidigt har klubbarna varit minst sagt sparsamma med information.

Hyllningstal inom svensk hockey

Nu avslöjar SHL på sin hemsida att siffrorna är hyllningstal inom svensk hockey men vill ännu inte gå ut med var och en av talen står för.

– Vi är vana vid många frågor inför säsongsstart, men i och med dess mittcirklar har engagemanget varit extra stort, inte minst på de sociala plattformarna, säger SHL:s vd Jörgen Lindgren till svenska hockeyligans hemsida.

Spekulationerna har varit många bland de hockeyfrälsta, och bland klubbarna har siffrorna använts för att psyka motståndaren innan match.

”Siffran står för slutresultatet ikväll, men vi glömde strecket i mitten bara”, skrev Färjestad på twitterkonto och syftade på talet 51 inför premiären mot Linköping i lördags.

Kan avslöjas inom kort

Men den nyfikne kanske inte behöver vänta så länge för att få svar på sina frågor. SHL antyder att siffrorna kommer att avslöjas så småningom.

”Vad varje enskild siffra står för kommer bli offentligt längre fram. I nuläget får supportrarna nöja sig med att spekulera på egen hand”, går att läsa på SHL:s hemsida.

Experterna tippar: Så slutar SHL 00:23
ARTIKELN HANDLAR OM