Nygren: Inte spelat tillräckligt grisigt

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYR N
Nygren.
HOCKEY

GÖTEBORG. Tio matcher kvar till slutspel, då har Färjestad tuffat till sig.

– Vi har inte spelat tillräckligt grisigt tidigare, inte tillräckligt smutsigt, säger Magnus Nygren efter 3–2-segern mot Frölunda.

För en månad sedan förlorade Färjestad hemma mot Skellefteå och hade både Luleå och Djurgården hängande tätt bakom sig. Åtta matcher och sju segrar senare har de rusat förbi Malmö och Karlskrona och lämnat Luleå 16 poäng bakom. Upp till Brynäs och topp sex skiljer det bara målskillnad.

– Vi har på något sätt börjat förstå vad som behövs. Och kanske framför allt vad som inte behövs. Vi behöver inte visa upp oss här i Scandinavium, det är ingen som kommer att börja heja på oss ändå. Och ingen kommer tycka bättre om oss i Karlstad om vi gör åtta tunnlar men bara ett mål. Det är trepoängare som räknas, både för oss och de på läktaren, säger Magnus Nygren.

”Jag tycker det är skitkul!”

Den offensive backen gjorde det avgörande 3–1-målet, men stod för minst lika avgörande detaljer i det defensiva spelet. Bland annat täckte han bort två passningar från Frölundas Patrik Carlsson under de sista 30 sekunderna när Frölunda tryckte på som värst.

– Ja, jag vet inte vad som har hänt, men jag har fått ett jävla förtroende defensivt. Och jag tycker det är skitkul!

??

– Alltså, jag tycker verkligen det. Det är minst lika roligt att spela i avgörande lägen bakåt som framåt. Jag känner mig bekväm i defensiven nu, jag behöver ingen karta och kompass där längre. Och vi gör ett jävla jobb tillsammans, vi pratar mer och pratar varandra rätt. Och hamnar någon en meter fel så är det någon annan som är där och täcker upp. Det är lite det som det handlar om, det räcker att backa 15 omgångar så hade det smällt i arslet på oss i slutet, men nu tycker jag vi jobbar fint för varandra och Stefan (Steen) i målet gör en kanonmatch.

Har det varit för snyggt tidigare?

– Nej… inte för snyggt. Men inte tillräckligt grisigt, inte tillräckligt smutsigt. Det är mer blåställ på som gäller nu, helt enkelt stoppa in fingrarna där det glöder. Till slut så vänder det och då får man vinsterna med sig.

ARTIKELN HANDLAR OM