Wikegårds passning till idrottsministern

Av: Emil K Lagnelius

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: PONTUS ORRE

Tre Kronor hyllades i Kungsträdgården i centrala Stockholm.

Efteråt delade Niklas Wikegård ut en känga mot idrottsministern Lena Adelsohn Liljeroth.

– Det är så jävla paradoxalt att man står där och hyllar för en idrottslig prestation, men i Stockholm finns det fan knappt några möjligheter överhuvudtaget, säger han.

Lena Adelsohn Liljeroth.
Foto: SCANPIX
Lena Adelsohn Liljeroth.

Idrottsministern Lena Adelsohn Liljeroth, 57, och Stockholms finansborgarråd Sten Nordin, 57, höll tal till Tre Kronor när VM-guldmedaljörerna hyllades i Kungsträdgården.

Men Niklas Wikegård, 49, menar att politikerna i stället borde fokusera på bättre förhållanden för idrottsklubbar och idrottsutövare i Stockholm.

– Det är idrottsministern och något statsråd från Stockholm som pratar om att det här (VM-guldet) är stort för hockeyn och idrotten – och så vet man att i Stockholm, där alla har samlats, är det katastrof; för lite idrottshallar, för få idrottsanläggningar överhuvudtaget. Idrotten har ingenstans att vara. Det är idrottens u-land som Stockholm har blivit, säger Wikegård i sin blogg på TV4.

”Pissiga omklädningsrum”

– Det är så jävla paradoxalt att man står där och hyllar för en idrottslig prestation, men i Stockholm finns det fan knappt några möjligheter överhuvudtaget. Barn, ungdomar och elit trängs i pissiga och slitna anläggningar och omklädningsrum, vilket kommer slå tillbaka mot hockeyn så småningom. Då blir det inga VM-guld.

Wikegård skickar även en passning till svenska ishockeyförbundets marknadschef Tomas Bjernudd, som Wikegård anser borde skapa nya relationer med stora företag som kan bygga landslagshockeyn.

– Jag såg att Tomas Bjernudd stod och gjorde high five med alla gubbar, jag hade hellre sett att han satt och ringde till sponsorer än att stå och frottera sig, det har han gjort nu i två och en halv vecka i Globen...

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN