Här landar nästa NHL-stjärna i Sverige

avMalin Wahlberg

HOCKEY

”Har googlat för att se vad jag gett mig in på”

1 av 2 | Foto: PONTUS ORRE

Moras nya NHL-stjärna har landat i Sverige.

Och Bobby Ryan ser fram emot att spela i hockeyallsvenskan – trots att han inte vet så mycket om den.

– Jag har googlat för att se vad jag gett mig in på, säger Anahemis stjärnforward.

Mora levererade en ny värvningsbomb under lockoutsäsongen när de presenterade Anahemis Bobby Ryan förra veckan. Målsprutan känner Los Angeles stjärna Anze Kopitar och det var han som fick Ryan till Sverige.

– Vi draftades samma år och jag tror att vi alltid har haft en ömsesidig respekt för varandra. Det har utvecklats lite genom åren ju mer vi spelat mot varandra, säger Ryan och fortsätter:

– Han ringde och sa att något öppnat upp sig och att han ville att jag skulle hoppa på det och det gjorde jag gärna efter att ha kollat upp det.

Varför tror du att han ville ha hit dig?

– Han tänkte väl att det skulle kunnas finnas kemi mellan oss. Allting gick väldigt fort, men jag är glad att vara här. Mora var allt jag letade efter.

Hur mycket ser du fram emot att spela med honom?

– Väldigt mycket. Jag har spelat mot honom 7-8 gånger per säsong i NHL och det är svårt så jag ser fram emot att spela i samma kedja som honom, eller i alla fall i samma lag.

”Är nyfiken på formen”

Sportbladet träffade Ryan när han precis landat i Sverige efter en lång resa och stjärnan är lite osäker på formen.

– Jag har inte spelat match sedan VM så jag är nyfiken själv. Tajmingen och konditionen kommer nog ganska snabbt. Jag har jobbat hårt, men det är lite annorlunda när man spelar match. Det kan ta en match eller två att komma in i det, säger Ryan som inte vet speciellt mycket om Sverige och Mora.

– Jag googlade för att se vad jag gett mig in på. Jag tror att jag kan alla restauranger utan till redan. Men jag har pratat med Andreas Lilja och han har berättat lite och sagt att ligan är bra. Det är stor is och det ändrar mitt spel lite, men han sa att han älskade att spela i Mora så jag har hört från två killar att det är bra.

ARTIKELN HANDLAR OM