Galningen Tortorella: ”Jag ska ändra mig”

Publicerad:

HOCKEY

”Gått så långt att jag blivit den där galningen”

Foto: SCANPIX

Han är en av NHL:s hårdaste och mest profilstarka figurer.

Men nu tänker tränaren John Tortorella, 55, ändra sin attityd.

– Det har gått så långt att jag blivit definierad som "den där galningen", säger han.

När New York Rangers blev utslagna i kvartsfinalen valde man att sparka John Tortorella. Snabbt började det ryktas att "Tårtan" skulle bli ny tränare för bröderna Sedin i Vancouver – något som också bekräftades under tisdagen.

Han ersätter därmed Vancouvers förre coach, Alain Vigneault, som nyligen presenterades som tränare för just New York Rangers.

I en intervju med Canucks hemsida berättar den temperamentsfulle Tortorella att han kommer att lugna ner sig när han flyttar till Kanada:

– Det har gått så långt att jag blivit definierad som "den där galningen". Inte bara i båset utan även efter matcherna med media, säger Tortorella enligt hockeysverige.se.

”Jag bäddar min egen säng”

– Jag vill inte bli definierad på det sättet, men jag bäddar min egen säng i den typen av situationer och jag behöver göra några förändringar i mitt sätt, jag måste göra justeringar.

Under sina fyra säsonger i New York lyckades Tortorella aldrig vinna Stanley Cup med Rangers. Ändå beskrivs han som en "passionerad vinnare" av Vancouvers general manager Mike Gillis:

– John har coachat mästarlag och bevisat att han har förmågan att få ut det bästa av sina spelare och vi tror att han har kvaliteterna att göra vårt lag framgångsrikt, säger Gillis.

Tortorellas största framgång var när han förde Tampa Bay till Stanley Cup-seger 2004 och dessutom utsågs till årets tränare.

Klicka här för att se när Bleacher Report rankar de fem bästa ögonblicken med galningen John Tortorella!

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN