Boqvist bakom Brynäs tredje raka seger

avDaniel Sörensen

HOCKEY

Brorsan Adam har flyttat till USA och ses dessutom som en av Juniorkronornas nyckelspelare i JVM.

Men storebror Jesper vill inte vara sämre.

20-åringen är i storform och låg bakom Brynäs 3–1-seger mot Växjö.

Allt som oftast är det lillebror Adam Boqvist, 18, som får de stora rubrikerna.

Den före detta Brynäs-backen valdes av Chicago Blackhawks som nummer åtta i senaste NHL-draften och nu är han aktuell för spel i JVM för Juniorkronorna.

Kvar i Brynäs finns storebror Jesper, 20, som vill bevisa att Adam inte är den enda i familjen som kan spela hockey. I början av december blev han uttagen i Tre Kronor-truppen till Channel One Cup efter en fin höst i SHL. Inför hemmamötet med Växjö Lakers hade han gjort åtta mål och elva assist på 25 matcher.

– Det var en häftig upplevelse med landslaget. Det är någonting man drömt om sen man var kid. Det är någonting man vill göra igen, säger forwarden i C Mores sändning.

Satte 1–0 efter lurig studs

I kvällens match inledde Jesper Boqvist – som är draftad av New Jersey Devils – lagets målskytte och banade vägen för den tredje raka segern.

13.35 in i matchen tog han emot pucken i offensiv zon och gick förbi Växjö-försvaret. Trots att pucken tog en lite lurig studs på isen slog han till på halvvolley. Skottet letade sig in mellan benen på Viktor Andrén.

– Nicke (Nicklas Danielsson) ser mig fint där och jag ser att Växjö-backen vrider tidigt. Det är bara att gå på insidan där och försöka få den på mål. Lyckligtvis går den in, så det är gött, säger han.

Brynäs fortsatte sedan att ånga på och vann till slut matchen med 3–1.

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Så många SM-guld har SHL-lagen 00:26
ARTIKELN HANDLAR OM