Washington kan också nobba Trump: ”Rasistiskt och sexistiskt”

avLinus Norberg

En match från att få lyfta Stanley Cup-pokalen.

I natt kan Washington Capitals bli historiskt, men stjärnan Devante Smith-Pelly kommer att nobba ett Donald Trump-besök.

– De saker han sagt är äckliga, säger han enligt ESPN.

När Philadelphia Eagles vann Super Bowl hade delar ur laget tackat nej till besöket hos Donald Trump i Vita Huset. Presidenten beslutade senare att återkalla hela lagets inbjudan.

Även LeBron James och Stephen Curry, NBA-stjärnor i finallagen Cleveland Cavaliers respektive Golden State Warriors, har meddelat att inget av lagen kommer att besöka Trump vid seger.

”Rasistiskt och sexistiskt”

Och här är nästa lag som kan nobba presidentbesöket: Washington Capitals.

Åtminstone en av lagets stjärnor.

NHL-klubben är endast en seger i finalserien mot Vegas Golden Knights från att höja Stanley Cup-pokalen (i sådana fall klubbens första genom tiderna) och forwarden Devante Smith-Pelly har, om så sker, inga planer på att åka till Vita Huset.

– Jag är inte så insatt i politik, så jag vet inte vad han tycker om andra saker, men jag håller verkligen inte med honom. Det han spottar ur sig är både rasistiskt och sexistiskt, säger Smith-Pelly enligt ESPN.

Blev själv utsatt

– Vi har inte pratat om det, men jag har nog bestämt mig för att inte gå dit, fortsätter han om ett eventuellt besök.

Smith-Pelly har tidigare utsatts för rasistiska tillmälen under en match mot Chicago.

– Det är sorgligt att det sker 2018 och att vi fortfarande pratar om samma saker hela tiden, sa han då.

Femte finalmötet mellan Washington Capitals–Vegas Golden Knights spelas i natt, 02.00, och sänds i TV10 och Viasat Hockey.

ARTIKELN HANDLAR OM