Beskedet: Ska inte överklaga

Straffen kvarstår: ”Mycket begränsade”

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

avAndreas Käck

HOCKEY

Straffen mot Juniorkronorna står kvar.

Svenska Ishockeyförbundet meddelar att de inte tänker överklaga.

”Vi bedömer tyvärr att utsikterna att få till en ändring av besluten är mycket begränsade”, skriver man i ett uttalande.

Det var i onsdags som fem svenska Juniorkronor-spelare och tre ledare straffades av Internationella ishockeyförbundet (IIHF) för att de tagit av sig medaljerna under pågående medaljceremoni efter silvret i JVM 2017.

Lias Andersson, Axel Jonsson Fjällby, Jesper Boqvist stängdes alla av i fyra respektive två matcher i JVM nästa år fast de då är för gamla för att spela turneringen, och Rasmus Dahlin fick av en än mer oklar anledning en avstängning som gällde för U18-VM som han också är för gammal för nästa år. Olle Eriksson Ek var den enda som faktiskt drabbades av straffet.

Överklagar inte

I går, fredag, kom plötsligt beskedet att IIHF ändrat sig. I stället beslutade man då att Andersson, Boqvist och Jonsson Fjällby stängs av från nästa års senior-VM medan Rasmus Dahlin stängs av i två matcher i nästa års JVM.

Svenska Ishockeyförbundet (SIF) har tidigare sagt att de eventuellt ska överklaga straffen. Men i dag kommer beskedet att man avstår.

”Styrelsen har idag efter noggrant övervägande beslutat att inte driva ärendet vidare. Vi bedömer tyvärr att utsikterna att få till en ändring av besluten är mycket begränsade”, skriver man i ett uttalande på sin officiella hemsida.

”Vill klargöra vårt missnöje”

Man betonar att man anser att spelarna gjorde fel, men att man tycker straffet är hårt.

”Vi tycker inte att våra ledares och spelares agerande efter finalmatchen var acceptabelt. Däremot tycker vi att IIHF:s bestraffningar är oproportionerligt hårda, speciellt i ljuset av liknande händelser som inträffat tidigare. Vi har i dialog med Tomas Montén utlovat vårt stöd i det fall spelare eller ledare väljer att driva sina avstängningsärenden vidare. Även om vi med detta inte väljer att driva ärendet vidare genom att överklaga kommer vi att klargöra vårt missnöje över IIHF:s hantering genom våra kontakter med IIHF”, skriver SIF.

Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

ARTIKELN HANDLAR OM