Hysén hyllades av Frölundapubliken

avHenrik Lundgren

GÖTEBORG. Här hyllas Tobias Hysén, 36, med en stående ovation av Frölundapubliken.

Nu lovar han att Joel Lundqvist ska få en liknande behandling på Gamla Ullevi.

– Det här var skithäftigt, Joel ska få exakt samma sak när han lägger av om en sju-åtta år, säger den förre Blåvittanfallaren.

Det fanns farhågor om burop och protester. Sedan det blev känt att Frölunda bjudit in ikonen hos stadens andra stora lag för en hyllning så protesterades det vilt på sociala medier från Frölundafans vars fotbollssympatier ligger hos andra lag. 

– Jo, men det kan jag i och för sig förstå. Man får sätta det i paritet med om det varit åt andra hållet. Hade vi haft två stora hockeylag i stan som varit kompatibla med vad IFK Göteborg har med Häcken, Öis och Gais, och så ska det plötsligt in en gubbe på Gamla Ullevi som kanske inte är från det laget som alla håller på… Jag kan förstå till hundra procent att det blev reaktioner. Men jag tycker att det kändes väldigt bra som det blev, säger Tobias Hysén.

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Stående ovationer

I stället för burop så möttes han av stående ovationer från runt 9 000 åskådare, och det var en rörd Hysén som efter att ha fått en matchtröja och ett årskort av Frölunda tog ett snack med Sportbladet. 

– Ja, det här var skithäftigt. För mig som hockeynörd, som har hållit på Frölunda i hela mitt liv och varit inne och firat SM-guld både 2003 och 2005 så var det här overkligt. Hade jag fått säga till mitt tioåriga jag att han skulle få stå i Scandinavium och bli avtackad efter att han lagt av… Det hade ju varit häftigt. 

Motsvarigheten till Hysén finns i Frölunda, och han lovar på stående fot att Joel Lundqvist ska få en liknande hyllning under en Blåvitt-match i framtiden.

– Det är klart att jag kommer att göra allt jag kan för att Joel ska få samma sak, om inte tio vändor bättre, när han väl lägger av en om sju-åtta år. Det ska vi nog kunna lösa… 

ARTIKELN HANDLAR OM