Hasek kan än

HOCKEY

46-åringen höll nollan för tredje gången denna säsong

Om en dryg månad fyller Dominik Hasek 46 år.

Men gubben kan än.

I derbyt mot CSKA Moskva höll Spartak-målvakten sin tredje nolla för säsongen.

Foto: Hasek.

Hockeyintresset i Moskva är minimalt – näst intill utdött. I höst har publiksiffrorna för KHL-lagen som värst varit nere i 800 åskådare.

Inte heller när KHL startade om efter Channel One Cup med ett derby mellan ärkerivalerna Spartak och CSKA var publikströmning särskilt stor. Endast 2750 personer bänkade sig i Sokolniki.

De få som var där fick se Spartak vinna med 3–0 efter att 45-årige Dominik Hasek spikat igen kassen totalt för tredje gången den här säsongen. Endast den ryske landslagsmålvakten Konstantin Barulin, Atlant Mytisjtji, har hållit fler nollor.

Hasek är ett av få glädjeämnen i Spartak. Under hösthalvan har laget bytt tränare två gånger och flera nyckelspelare har lämnat klubben.

CSKA ser ut att missa slutspel

För närvarande ligger Spartak på åttonde plats i KHL västra konferens, men med fyra matcher fler spelade än Torpedo Nizjnij Novgorod på andra sidan av slutspelsstrecket.

Ännu värre ser det ut för den forna storklubben CSKA Moskva, som efter derbyförlusten har hela 13 poäng upp till slutspelsplats.

– Om vi ska börja vinna måste vi höja vårt spel. Det går inte att vinna om man inte gör mål. Jag skulle vilja be om ursäkt till våra fans för den här matchen, säger lagkaptenen Nikolaj Pronin till gazeta.ru

ARTIKELN HANDLAR OM

KHL