Modo: ”Vi ska se vad vi kan erbjuda”

HOCKEY

Förbereder bud på stjärnan

Foto: Bartecko, Eriksson och Nagy är klara för Modo. Klubben är också intresserad av Hannu Pikkarainen.

Tre spelare har värvats.

Blir Hannu Pikkarainen den fjärde?

Modo förbereder ett bud på sin tidigare stjärna.

– Vi får räkna och se var vi hamnar och vad vi kan erbjuda, säger sportchef Fredrik Andersson.

Modo avslutade höstsäsongen som nästjumbo och juluppehållet har spenderats till att förstärka truppen.

Lubos Bartecko, Ladislav Nagy och Anders Eriksson har redan värvats. I dag blev dessutom Övikklubbens tidigare stjärnback Hannu Pikkarainen ledig på marknaden då han släpptes från sin KHL-klubb Dynamo Minsk.

"För en diskussion"

– Visst är vi intresserade, men det handlar om ekonomin också, det är viktigt att få ihop allt i slutändan. Vi för en diskussion, sedan får vi räkna och se vad vi kan komma med för bud till Pikkarainen, säger sportchef Fredrik Andersson.

Har ni råd med en till värvning?

– Det är det det handlar om, vi måste räkna och se hur vi ligger till. Vi sitter ju inte på hur mycket pengar som helst, och vi har ju redan värvat tre spelare.

– Att värva Pikkarainen är inget som är närmare nu än tidigare, vi visste att han eventuellt skulle komma loss men det handlar som sagt om ekonomin också.

Sparkade två

Modo sparkade tidigare under säsongen Niko Dimitrakos och Charlie Cook. Cook har skrivit på ett korttidskontrakt med schweiziska Davos medan Dimitrakos alltjämt står klubblös.

Måste båda de hitta ny klubb för att ni ska ha råd med Pikkarainen?

– Nej, det har inte med det att göra.

Kostar de spelarna er något nu?

– Vi har fortfarande lön på dem, december ut.

Sedan går deras kontrakt ut?

– Ja.

Pikkarainen själv:

– Jag har bara bra minnen från Modo och den klubben är ett väldigt bra alternativ. Jag har pratat med dem, men ingenting är klart ännu. Modo är ett bra lag där det har hänt mycket de senaste veckorna och det är mycket möjligt att jag hamnar där. Jag kan säga att Modo just nu helt klart ligger på medaljplats om man ska rangordna lagen. Självklart betyder det en hel del att jag har spelat där och även trivdes bra där tidigare. Jag ska hur som helst inte spela för någon finländsk klubb, säger Pikkarainen till hockeyligan.se.

ARTIKELN HANDLAR OM