Talangen förlänger med Djurgården

HOCKEY

Elitserieklubbarna ser om sitt hus redan nu

Efter succén – nu förlänger Daniel Brodin med Djurgården.

Han väntas skriva på ett tvårskontrakt de närmaste dagarna.

– Det är det jag vill, säger Brodin.

Djurgården är en av många elitserieklubbar som redan nu försöker förlänga med sina nyckelspelare.

Hela 142 spelare har kontrakt som går ut efter säsongen.

Foto: Daniel Brodin.

Redan nu är klubbarna i full gång med att se över truppen inför kommande säsong. Kolla listan intill – hela 143 spelare i elitserien har kontrakt som går ut efter säsongens slut.

Därför vill klubbarna se om sitt hus.

En som väntas förlänga sitt kontrakt de närmsta dagarna är Djurgårdens 20-årige forward Daniel Brodin som gjort stor succé och fått landslagsdebutera under hösten. Djurgården har meddelat att man är intresserade av en förlängning och kontraktet kommer skrivas på två år.

"Jag är djurgårdare"

– Det är inte bestämt, men det är det vi har snackat om, säger Brodin.

– Jag trivs skitbra i Djurgården och vill gärna vara kvar. Jag är djurgårdare, jag trivs jättebra i klubben. Det skulle kännas konstigt att spela någon annanstans. Sen kan man ju aldrig säga vad som händer i framtiden.

Djurgården vill förlänga och du vill stanna. Det är en tidsfråga innan du skriver på?

– Jag vet inte när vi ska ta tag i det, men det kommer.

– Det borde vara snart. De har sagt att de är intresserade så det borde väl bli snart.

18 AIK-spelare

Djurgården är långt ifrån ensamma om att arbeta med att skriva kontraktsförlängningar redan nu.

AIK har hela 18 spelare med utgående kontrakt. Nyligen förlängde Solnaklubben med Christian Sandberg och inom kort lär Viktor Fasth krita på ett nytt kontrakt.

– Det där får du ta med min agent, men det är inget jag funderar på. Det är bara AIK som är aktuellt som det känns nu, jag har trivts bra här, säger Fasth på frågan om det finns andra klubbar intresserade.

AIK:s sportchef Anders Gozzi:

"Vi är ute i god tid"

– Vi pratar med honom och några andra i laget. Det är några stycken vi har lagt ut förfrågningar till och Viktor är en av dem, säger Gozzi som medger att ett intensivt arbete redan nu pågår med kontraktsförhandlingar.

– Absolut. Vi försöker säkra de vi vill ha kvar och försöker hålla en dialog hela tiden. Vi vill ju inte släppa ifrån oss mer än vi tvingas till, så att säga.

– Vi är ute i god tid nu mot för hur det brukar vara i allsvenskan, där kan man inte vara ute i god tid för där vill alla vänta och se in i det sista.

ARTIKELN HANDLAR OM