NHL-proffset som ska lösa Modos backkris

HOCKEY

Han kan bli lösningen på Modos backkris.

NHL-meriterade Mark Popovic, 28, är ett högintressant alternativ.

– Det är en kille vi tittar lite extra på, säger Modos sportchef Fredrik Andersson.

Modo avslutade höstsäsongen utan fyra av sina mest meriterade backar. Mattias Timander, Ole-Kristian Tollefsen och Daniel Josefsson var skadade. Dessutom hade klubben redan sparkat amerikanen Charlie Cook.

Nu söker serieelvan med ljus och lykta efter en ny försvarsspelare.

– Vi jobbar efter, och räknar med, att ha en ny back på plats när serien startar om på annandagen, säger Fredrik Andersson.

Det kanske hetaste namnet är Mark Popovic. En kraftfull tvåvägsback med ett bra skott. Popovic, som gjort 81 NHL-matcher Anaheim och Atlanta, var högaktuell för elitserien för ett par månader sedan. Då visade både Frölunda och AIK intresse.

Affären föll den gången på kanadensarens höga lönekrav.

I stället hamnade Popovic i Lugano där han fått sparsamt med istid, och vill hitta en ny klubb där han får större förtroende.

– Vi har inte inlett några förhandlingar, men han är ett av namnen som vi tittar lite extra på. Hans statistik ser intressant ut, men det gäller att göra en noggrann research och det håller vi på med, säger Andersson.

Sportbladet har pratat med svenska NHL-spelare som haft Popovic som lagkamrat och det har varit positiva omdömen.

– Från början var vi på jakt efter en renodlat offensiv back. Men nu är kvaliteten viktigare än spelstilen, säger Andersson.

ARTIKELN HANDLAR OM