Boumedienne klar för Toronto

HOCKEY

Den 30-årige backen Josef Boumedienne fick som han ville – ett NHL-kontrakt. Nästa säsong ska han försöka ta en plats i Toronto Maple Leafs.

Foto: Josef Boumedienne.

Boumedienne blir näste svensk i Torontos organisation. En av NHL:s äldsta klubbar, i en av världens mest hockeytokiga städer.

– Det känns stort, Toronto är en riktigt stor klubb. Det ska bli kul att känna på atmosfären i Kanada, jag har inte spelat med någon klubb där förut, säger Boumedienne till TT.

Han har under sommaren varit hemma i Södertälje och tränat med SSK. Men onsdagens träning blev den sista.

På torsdagen flyger laget till Schweiz för ett träningsläger, för Boumedienne blir det avfärd till Nordamerika på fredagen.

– Nu är det upp till mig att ta en plats i laget. Jag ska göra allt jag kan för att göra det. Min målsättning är helt enkelt att få spela i NHL igen. Jag tyckte att jag etablerade mig i Washington före lockouten, nu ska jag ta mig tillbaka till NHL, säger han.

Boumedienne tillhörde förra säsongen Washington Capitals men fick spendera hela säsongen i farmarlaget Hershey. Trots övertygande spel – 42 poäng på 52 matcher – blev det ingen kallelse till NHL.

– Det var tråkigt, men jag blev skadad vid fel tidpunkter och det blev aldrig av att få chansen, säger han.

I Toronto blir han lagkamrat med fyra andra svenskar: Alexander Steen, Jonas Frögren, Staffan Kronwall och Anton Strålman.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL