”Jag sa åt Åkerman att flytta på sig”

Publicerad:
Uppdaterad:

HV:s målvakt Andreas Andersson gjorde mål

Foto: CANAL+

Först höll han nollan – sedan avslutade han uppvisningen med att göra mål.

– Det är inte ofta det händer, säger HV 71:s målvakt Andreas Andersson, 29, och ler efter 4–0-segern mot Linköping.

Nyblivne pappan Andreas Andersson, normalt sett andremålvakt bakom Stefan Liv, hade en trevlig tisdagskväll i Cloetta Center i Linköping.

Han räddade samtliga 23 skott från Linköping – och med tolv sekunder kvar, när Linköping tagit ut målvakten och satsat på sex utespelare, kom chansen han väntat länge på. Andersson fick pucken bakom egen målbur, skrek åt backen Johan Åkerman att flytta på sig, och flippade iväg pucken över hela planen. Sakta, men säkert gled den in i det övergivna målet.

Dränktes med Pepsi

– Det var mitt första mål, säger Andersson till ppv samtidigt som lagkamraterna Per Ledin och Andreas Jämtin dränker honom med läsk.

– Det var nog lite Pepsi, fortsätter han och ler med hela ansiktet.

– Jag vet inte vem som la ner den, men när jag fick pucken tänkte jag ”nu ska jag gå för mål”. Jag sa åt Johan Åkerman att flytta på sig. Vi ledde med 3–0 och då var det värt att ta chansen.

Andersson hade tidigare i matchen fått en assistpoäng på Eric Johanssons 1–0-mål.

– Andreas var fantastisk. Och att få avsluta på det sättet... Kul för en nybliven far, säger tränaren Kent Johansson till ppv.

Snyggt mål av Johansson

HV var annars illa ute i början av matchen. Både Jonas Junland och Tomas Surovy hade läge att ge Linköping ledningen i första perioden – men träffade stolpen.

I stället kunde Eric Johansson sätta pucken mellan benen på Rastislav Stana efter att ha fintat upp Ivan Majesky på läktaren. Pasi Puistola ökade på till 2–0 med ett skott som Stana borde ha räddat och Jan Hrdina satte 3–0.

Sedan var det en viss Andreas Anderssons tur att ta över showen.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN