Weinhandl klar för NY Islanders

Publicerad:
Uppdaterad:

VM-spelarens kontrakt ger 20 miljoner: Det är en dröm

Mattias Weinhandl är nära ett kontrakt med New York Islanders.

Förhandlingarna har redan inletts.

- Går allt i lås så är det en dröm som går i uppfyllelse, säger Mattias Weinhandl.

redo för NHL I fjol tackade Mattias Weinhandl nej till spel i NHL för att han inte kände sig mogen. Det gör han nu. Förhandlingarna med New York Islanders är långt gångna och det återstår inte många detaljer innan Modospelaren drar till NHL.
Foto: ULF HÖJER
redo för NHL I fjol tackade Mattias Weinhandl nej till spel i NHL för att han inte kände sig mogen. Det gör han nu. Förhandlingarna med New York Islanders är långt gångna och det återstår inte många detaljer innan Modospelaren drar till NHL.

Succé i Modo.

Succé i Tre Kronor.

Det är givetvis inget som gått New York Islanders obemärkt förbi.

Nu vill de ha över Weinhandl till USA.

Islanders general manager, Mike Millbury, besökte Göteborg under ishockey-VM. Bland annat hann Millbury med ett hemligt möte med Weinhandl där de pratade om framtiden, Weinhandls syn på NHL och Islanders syn på Weinhandl.

Tackade nej till NHL i fjol

Därefter har förhandlingar inletts mellan parterna.

- Millbury var jättetrevlig. Vi kom bra överens och det kändes helt okej, säger Weinhandl.

Han själv är inte delaktig i de samtal som i dag förs med New York Islanders.

- Vi har pratat ett tag nu med varandra och om några veckor ser vi mer hur kontraktet kommer att se ut, säger hans agent Joakim Persson.

Weinhandl hade ett kontraktserbjudande redan i fjol från Islanders. Men han avböjde.

- Jag ville spela ett år till i elitserien. Men nu känner jag mig mer mogen och blir det bara ett okej bud så åker jag över, säger Weinhandl.

Och rätt bud - ja, det kommer han att få. Mycket talar för att Weinhandl får ett kontrakt över två år, två-vägs, värt upp mot 20 miljoner kronor.

Anledningen till att han inte får ett treårigt kontrakt som Henrik Zetterberg är att Weinhandl räknas in i en annan rookiekategori än "Z".

Millbury blev rejält imponerad av Weinhandl under VM och har planer på att använda honom i lagets andrakedja.

Modo får svårt fylla luckorna

- Visst vore det något. Men jag ropar inte hej förrän jag är där. Mycket kan hända på vägen, men när jag väl kommit till Islanders är allt upp till mig. Och spelar jag inte bra får jag väl ta något år i farmarlaget, säger Mattias Weinhandl.

En som inte jublar över förhandlingarna mellan New York Islanders och Weinhandl är Modos sportchef Bengt Hedin.

Han har bland annat redan tappat Richard Lintner, Andreas Pihl, Mikael Wahlberg, Lars Jansson och Per Hållberg. Nu är alltså även Mattias Weinhandl på väg bort.

- Det är väl kontentan av när vi hamnat högt upp i elitserien i flera år i rad. Nu får vi svårt att fylla alla luckor med hjälp av svenska spelare. Vi får leta utomlands, säger Bengt Hedin.

Kris i Modo - åtta spelare lämnar laget

Tomas Ros

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN