Fyra poäng av Näslund i natt

HOCKEY

Svensken toppar skytteligan igen

Med två mål och fyra poäng fortsätter Markus Näslund att skina i NHL-ishockeyn.

Målen innebar att han gick upp i ensam ledning i skytteligan och att han närmade sig Mario Lemieux på förstaplatsen i poängligan.

Foto: Markus Näslund gratulerar Todd Bertuzzi som just gjort 1-0 på Columbus Blue Jackets. Näslund själv gjorde två mål och spelade fram till två när hans Vancouver vann med 7-2.

- Visst skulle det vara jättekul att vinna, men det är inget som jag går och tänker på varje dag. Det viktigaste är att det går bra för vår kedja, då brukar det gå bra för laget också, sade Näslund till Radiosporten efter Vancouvers 7-2-seger över Columbus.

Tre poäng upp till Mario

Och det var precis vad det gjorde. Näslunds kedja med Brendan Morrison och Todd Bertuzzi svarade för fem mål och sju assist sammanlagt. Näslunds två mål innebär att han står på 40 mål, och gick upp i ensam ledning i skytteligan, två mål före Ottawas Marian Hossa. Det är tredje säsongen i rad svensken gör 40 mål eller mer.

I poängligan är han uppe i 77 poäng, bara tre efter ledande Mario Lemieux.

Vancouver utökade därmed sin förlustfria svit till 13 matcher, längst i NHL denna säsong.

Även Mats Lindgren gjorde mål för Vancouver, och Mattias Öhlund noterades för assist till ett av Näslunds mål.

Colorado vann över New York Rangers med 4-1, och Peter Forsberg visade fortsatt god form. Forsberg noterades för tre assist, bland annat till Milan Hejduks två mål. Forsberg är fyra i poängligan på 74 poäng, tre efter Näslund och sex efter Lemieux.

Tungt för Oilers

Edmonton Oilers har det fortsatt tungt. Efter att ha tappat ett tvåmålsunderläge inför sista perioden i matchen mot Atlanta har laget nu inte vunnit på sex matcher. Matchen slutade oavgjord, 3-3.

Daniel Tjärnqvist gjorde Atlantas första mål, säsongens tredje för målskytten. Tommy Salo i Edmontonmålet räddade 29 skott.

Markus Näslund får ursäkta, men omgångens mest uppseendeväckande prestation stod Jarome Iginla i Calgary för. Iginla gjorde alla Calgarys mål när Phoenix besegrades med 4-2. En annan som skapade rubriker var Joe Nieuwendyk i New Jersey som med ett mål i 4-3-segern över Pittsburgh noterade sitt 1 000:e poäng i NHL-karriären.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL