Daniel Alfredsson klar för 100 milj kr

HOCKEY

Det känns skönt att det är klart

OTTAWA

Efter en lång och tuff förhandling fick Daniel Alfredsson den lön han begärde av Ottawa Senators - drygt 50 miljoner kronor per år.

På måndag kommer Alfredsson att skriva på ett tvåårigt kontrakt, men redan i fredags kom han överens med klubbledningen.

- Det känns skönt att det är klart. Det återstår fortfarande några små detaljer och lite pappersarbete, men för mig är det klart, säger Daniel Alfredsson till tidningen Ottawa Sun.

Båda parterna ville undvika att ärendet skulle avgöras i skiljedomstol. Så långt gick det i fjol när svensken förhandlade om sitt kontrakt och han missade därmed träningslägret.

Nu är Ottawas lagkapten inställd att gå på is tillsammans med de övriga i laget i september. Och den första träningsmatchen spelas mot Toronto hemma den 20 september.

- Jag vill inte missa ännu en försäsongsträning. Det är viktigt att vara med på "campen" tillsammans med de övriga grabbarna.

- Det ska bli en spännande säsong. Laget blir hela tiden bättre och vi är verkligen på rätt väg, säger Alfredsson.

Alfredsson, 29, kom till Ottawa från Frölunda 1995 och har sedan dess tillhört klubben. Han har gjort 410 poäng (160 mål/250 assist) på 470 matcher. I fjol blev han utsedd till lagkapten.

TT-AFP

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL