Förändringarna tände elitseriehoppet för SSK

HOCKEY

ÄNGELHOLM. Efter tre raka förluster så kunde Södertälje vända den negativa trenden mot Rögle och vinna med 2-1.

Anledningen?

Att Södertälje valt att göra flera förändringar i laget och ledningen.

– Men det där är hypotetiska resonemang, säger sportchefen Per Nygårds.

Efter Södertäljes tre raka nederlag, inklusive bottennappet med 1-4-förlusten hemma mot Örebro, var lagledningen tvungna att göra något för att väcka laget i kvalserien.

Lösningen blev tre förändringar som föranledde 2-1-segern på bortaplan mot Rögle.

”Sov vi i rätt säng?”

Sportchefen Per Nygårds tog steget ner i båset, målvakten Riku Helenius fick starta sin första match och Linus Videll övertog kaptensbindeln från Joakim Eriksson.

– Det fungerade mot Rögle i alla fall. Men allt är hypotetiskt. Sov vi i rätt säng? Åt vi rätt pasta? Allt handlar om att få gruppen att trivas och prestera tillsammans fast det gör ont fysiskt. Laget måste värderas högst, säger Per Nygårds.

– Betyget på vår insats blir tio av tio eftersom vi tog tre poäng. Det är ingen som betygsätter spelet, det är bara resultet som är viktigt.

Svårt att kommunicera

Per Nygårds ville inte framhäva sin egen insats som en del i Södertäljes uppryckning med medgav att förändringarna gav ny energi till laget.

– Vi tog oss samman efter förändringarna och på något sätt kanske vissa situationer värderas annorlunda bara för att jag står där. Vi var tvungna att ta den chans vi hade och det gjorde vi, säger han med en hes röst.

– Det var ett jäkla tryck i Lindab Arena så det var svårt att kommunicera. Du hör på min röst, det går inte att göra sig hörd. Men samtidigt är det ett fantastiskt ställe att spela ishockey på och framförallt är det skönt att vi fortfarande har chansen på elitserien.