”De är 60 milj bättre i dag än för 10 år sen”

HOCKEY

Frölunda sparkar Ahdrian: ”Krävs en annan ledarstil”

Till slut höll det inte.

En konflikt på högsta nivå i Frölunda blev för ansträngande och Frölundas nya styrelse offrade Mats Ahdrian för att visa handlingskraft.

– Jag kan inte jobba i en miljö där styrelsen inte har samma grund som jag har, säger den sparkade klubbdirektören.

Det har skakat under en längre tid i Frölunda.

Förutom i år har de sportsliga framgångarna uteblivit och Frölundas välfyllda kassakista har sinat betänkligt.

Under samma epok har Frölunda sparkat tränare, en sportchef och rensat i spelartruppen.

Lägg därtill att styrelsen bytt bemanning.

Under onsdagen kom nästa bomb; Mats Ahdrian sparkas med omedelbar verkan.

– Styrelsen har fattat det här beslutet för att vi anser att det krävs en annan ledarstil med mer kommersiell inriktning när vi sätter siktet två tre år framåt, säger styrelsens ordförande Mats Grauers.

Varit i verbala fighter

Med tanke på att Ahdrian arrangerat en utomhusmatch med 32 000 åskådare, byggt Frölunda Campus samt genomfört två träningsmatcher mot NHL-lag kan Grauers motivering låta en smula udda.

Och en mycket besviken Mats Ahdrian har svårt att inte verka bitter.

– Frölunda är 60 miljoner kronor bättre än var Frölunda var för tio år sedan. I mina ögon är det relativt kommersiellt, säger Ahdrian.

Bakom beslutet att sparka Ahdrian finns en konflikt mellan Ahdrian och den nuvarande styrelsen, enligt uppgift till Sportbladet.

Ahdrian och styrelsen har inte haft samma syn på hur man uppträder som representant för en elitserieklubb och det har varit regelrätta verbala fajter mellan den nu sparkade klubbdirektören och några i den nya styrelsen, som fått stöttning hos några av de större sponsorerna.

Ternblom tippas bli ny vd

– Den nya styrelsen har en annan syn på vad som krävs för att lyfta Frölunda. Passar jag inte in så är det rätt att ta bort mig. Jag är dock stolt över den resa som Frölunda gjort sista tio åren, säger Ahdrian.

Nu ska Frölunda rekrytera en ny klubbdirektör. Ett hett tips är före detta vd:n för Santa Maria – Anders Ternblom, som numera är konsult för ett hockeyinvestbolag som utreder frågan om en ny Europaliga.

Ahdrian ska koppla av – och göra en reset.

– Jag ska återhämta mig själv och även min familj som lidit av det här. Sedan ska jag börja jobba med något kommersiellt.

ARTIKELN HANDLAR OM