Här är elitserielagens intron – med betyg

HOCKEY

✓ OBS: SE ALLA INTRON LÄNGST NER I ARTIKELN.

AIK ➕➕

Handling: Först lite råttor på isen, sedan genomgång av ett par legendarer och till sist lite videohiglights och presentation av årets trupp.

Huvudrollsinnehavare: Legendarerna.

Tid: 4:06

Premiär: Hösten 2011.

Kvalité: Tja, kvalitén är helt okej men fantasin lyser med sin frånvaro.

Brynäs ➕➕➕

Handling: Lagkapten Dackell skjuter iväg ett slagskott mot fjärran. Därifrån får man se en löpeld (bokstavligen) av Brynäsfärger rinna över Gävle och ta allt den kommer över i sitt våld. Snart är allt klätt i orange färg; byggnader och statyer. När hela staden är präglad av Brynäsfärgerna visar man spelarna ståendes med klubbor. Slutscenerna aningens sega men det ska alltid visas.

Huvudrollsinnehavare: Dackell och den tufft animerade strömmen av eld.

Tid: ingen uppgift.

Premiär: 17 september 2011-

Kvalité: Hyfsad. Det märks att intentionen varit att göra något häftigt.

Djurgården ➕

Handling: Lite nostalgi och lite genomgång av Djurgårdens spelare. Allt ska sluta med att publiken ska gå bananas och nynna till ”Chase the sun”.

Huvudrollsinnehavare: Årets trupp.

Tid: 3:30.

Premiär: Hösten 2011

Kvalité: Det syns knappt vad som står på isen när man via ice projection går igenom årets trupp.

Frölunda ➕➕➕➕➕

Handling: Publiken sjunger nya hymnen ”Bära hjälmar av guld”

samtidigt som mäktiga bilder på gamla hjältar projiceras på isen. När spelarna gör entré spelas rockiga ”Till Scandinavium” samtidigt som eldbomber exploderar.

Huvudrollsinnehavare: Peter Simson, som sjunger ”Bära hjälmar av guld”, samt legendarerna och spelarna. 

Tid: Cirka fyra minuter.

Premiär: Hösten 2011.

Kvalitet: Den nya hymnen är klockren och lättlärd, och den snygga isprojiceringen för tankarna till NHL. Möj-ligen är den andra låten lite väl brötig, men helhetsintrycket är ändå mycket gott. Hela Scandinavium lever upp.

Färjestad ➕➕➕

Handling: Introklippet startar med att lagkaptenen Rickard Wallin leder laget ut genom spelargången. Sedan blir fansen överrösta av ett potpurri av tacklingar och stenhårda närkamper. Även gamla guldscener med skumpasprut och firande på Stora torget i Karlstad har klippts ihop. Allt avslutas med att Le Mat-bucklan höjs i skyn.

Huvudrollsinnehavare: Ingen. Istället är det tacklingar och guldscener som är i fokus.

Tid: 2.26.

Premiär: Hösten 2011.

Kvalitet: Klart godkänd och det ser proffsigt ut.

HV 71 ➕➕➕

Handling: HV 71 firar 40 år och vill med introt både blicka bakåt och framåt. Stjärnorna som avgör matcherna projiceras på isen. Sedan är det visuella effekter med raketer, eld och värme som ska symbolisera passionen för bygden och föreningen. Olika låtar spelas varje gång och en speaker välkomnar spelarna ut på isen.

Huvudrollsinnehavare: Spelarna. Fokus på de största namnen.

Tid: Cirka 2:45.

Premiär: Hösten 2011.

Kvalitet: Förhållandevis pampigt, och värmen från eldbomberna känns verkligen uppe på läktaren. Men det hade blivit bättre med en och samma låt varje gång.

Linköping ➕➕➕

Handling: En engelsk röst håller pep-talk.

Huvudrollsinnehavare: Kommentatorn.

Tid: 2.06.

Premiär: Hösten 2011.

Kvalitet: ”Mel Gibson-talet” som avslutas med ”Victory will be ours” är mäktigt. Därefter blir det lite segt då ett gäng bilder visas på isen.

Luleå ➕➕

Handling: Spelare förvandlas till hårig varulv (eller björn?)

Huvudrollsinnehavare: Anton Raukola (skådespelare).

Tid: 1.30.

Premiär: Hösten 2011

Kvalité: Tanken med något nytt är lockande men precis som med emblemet på bröstet har man glömt bort historien. Och var är spelarna i introt?

Modo ➕

Handling: Bilder och namn på gamla Modo-spelare samt sloganen ”The heart of hockey” projiceras på isen innan spelarna åker in till tonerna av ”Double Nature”.

Huvudrollsinnehavare: Ingen specifik.

Tid: 1.45.

Premiär: Hösten 2011.

Kvalitet: Det är knappt att man kan kalla det för ett intro. Några bilder och namn visas, en mustasch-låt spelas, speakrarna skriker ”mina damer och herrar låt oss presentera Modo Hockey” och sedan är det över. Var är showen, liksom? Det är nästan så att man saknar den gamla stubben som spelarna brukade åka in genom under Kempehallstiden.

Skellefteå ➕➕

Handling: Roland Hedlunds skådespelarinsats som materialförvaltare mixas med svarta och gula färger i Skellefteås vardags- och yrkesliv. Efter det visas highlights på isen.

Huvudrollsinnehavare: Roland Hedlund.

Tid: 3.13.

Premiär: Januari 2011.

Kvalité: Nej, isprojektionen håller inte. Det låga taket i arenan gör det svårt att ens urskilja vad det är som visas. Filmen på mediakuben får däremot plus.

Timrå ➕➕

Handling: Isprojektioner av Timråspelare i slow motion inramat av MYCKET eld och tuffa slagord.

Huvudrollsinnehavare: Ingen specifik.

Tid: 2.16.

Premiär: Hösten 2011.

Kvalite: Coolt med isprojektioner (fast det är för ljust i hallen!). Storyn saknar dock tyvärr handling lika mycket som den har ett överskott av eld. Varning för ett smärre epelepsianfall i slutet när det bara blixtrar överallt utan anledning.

Växjö (ej betyg)

Handling: Eftersom installationen av ice procetion-prjektorerna inte är klar i VIDA Arena har säsongens nya intro inte introducerats ännu. Eftersom det blir helt nytt släpps handlingen inte ännu, men introt kommer vara uppdelat i två delar: en nostalgisk del och en fartfylld del.

Premiär: Hösten 2011.

ARTIKELN HANDLAR OM