”Upplever det som axel mot huvud”

HOCKEY

Kan inte straffas på grund av dåligt bildmaterial

Brynäs har åkt på två långa avstängningar.

Men när deras egna spelare drabbas av tuffa tacklingar går motståndarna fria.

Orsak: För dåligt bildmaterial.

– Jag upplever det som axel mot huvud. Men har de inte riktiga vinklar är det inte mycket vi kan göra åt det, säger tränaren Tommy Jonsson till Sportbladet.

Två spelare i Brynäs har stängts av för tacklingar mot huvudet.

Simon Bertilsson fick sju matcher för en tackling på Luleås Jonas Berglund och Jonathan Granström fick två matchers avstängning efter en tackling på Linköpings Robin Figren.

I lördags fick Mads Hansen en tackling av Modos Anton Hedman. Domaren valde att fria Hedman medan Hansen tvingas vila en vecka.

Tävlingsnämndens ordförande Mikael Lundström var på plats i Gävle och valde att granska tacklingen. Men nu står det klart att det inte blir någon anmälan till Disciplinnämnden.

– Det framgår inte på de videosekvenser vi tagit del av. Vinklarna är för dåliga och därför kan vi inte göra en rättvis bedömning, säger Lundström till gd.se.

”Axel mot huvudet”

Brynäs tränare Tommy Jonsson tycker självklart att det är beklagligt att det inte finns bra bilder.

– Tycker de att bilderna de har är för dåliga så är det ju så, det finns inte mycket vi kan göra åt det, säger Jonsson till Sportbladet.

– Jag upplever det som en axel mot huvudet, det är min bedömning i det hela. Sedan finns det ju andra som sitter och ska fatta besluten. Vi kan inte påverka det mer än vi gjort.

Tommy Jonsson

ARTIKELN HANDLAR OM

Brynäs IF