Hlavac hjälte direkt – efter mardrömsresan

HOCKEY

”Jag är trött”

Från Tjeckien, via Köpenhamn, Malmö och Linköping till Skellefteå.

Inte ens ett dygn efter mardrömsresans start stod Jan Hlavac som hjälte för Linköping efter att ha slagit in slutresultatet 2-0 mot serieledaren.

– Det var en galen resa, säger Hlavac till Canal Plus.

På fredagskvällen spelade Jan Hlavac match i Tjeckien med sitt Rytiri Kladno. Klockan 16:00 dagen efter stod 35-åringen på isen i Skellefteå för att göra säsongsdebut för nygamla klubben Linköping.

”Hoppas på planet direkt”

– Jag hade match i går kväll och sedan hoppade jag på planet direkt efteråt och flög till Köpenhamn. Där sov jag över och tog sedan ett tåg till Malmö, ett nytt tåg till Linköping och nu är jag här. Det var en galen resa men nu är jag här och kan fokusera på matchen, sade Hlavac till Canal Plus efter den första perioden.

En dryg kvart senare avgjorde stjärnan matchen mot Skellefteå när han slog in en retur till 2-0. Andreas Molinder hade satt ettan i slutet av den första perioden och det räckte för seger mot serieledaren.

Engstrand höll nollan

Hlavac var också, trots resan, glad att vara tillbaka i elitserien.

– Jag trivs här och är riktigt glad att vara i Sverige. Just nu är den svenska ligan bäst efter NHL med många bra unga spelare som sedan går direkt in i NHL och får spela. Förhoppningsvis kan vi göra något bra här i år, säger Hlavac.

Är du inte trött?

– Jo, det är jag. Men jag kan hantera det.

Hlavac blev hjälte tillsammans med målvakten Christian Engstrand som motade 23 skott och höll nollan.

ARTIKELN HANDLAR OM