”Det är en jävla sandlådenivå...”

HOCKEY

Brynäs rasande över domen mot Morden Madsen

Foto: Tommy Jonsson.

Brynäs rasar mot disciplinnämnden – igen.

Domen mot Modos Morten Madsen är inkonsekvent, enligt klubben.

– En jävla sandlådenivå, säger Brynäs-tränaren Tommy Jonsson.

Simon Bertilsson fick sju matchers avstängning efter tacklingen på Luleås Jonas Berglund förra veckan.

I tisdags åkte Sebastian Lauritzen på en smäll mot huvudet i Brynäs möte med Modo, men då straffades Morten Madsen ”bara” med fyra matcher.

– Patetiskt. Det snackas hit och dit, men återigen bevisar disciplinnämnden att de är oerhört inkonsekventa, säger Brynäs tränare Tommy Jonsson till Gävle Nyhetsbyrå.

”Sandlådenivå”

– Bertilsson fick sju matchers avstängning för sin tackling som inte gick mot huvudet. Madsen stängs alltså av i fyra matcher för en tackling som solklart träffade huvudet. Det är en jävla sandlådenivå, kort sagt.

Sportchefen Michael Sundlöv håller med.

– Jag tycker att Bertilsson får ett horribelt straff. Men jag kanske kan köpa det – om alla andra liknande tacklingar straffas likadant. Men så har det inte varit. Disciplinnämnden är inte konsekvent och borde kanske samla allihopa och berätta exakt vad som gäller, säger han.

”Bådas ansvar”

Sebastian Lauritzen, som blev liggande groggy på isen efter Morten Madsens tackling, tycker dock att han själv har del i att smällen tog så hårt.

– Jag sträckte jag fram huvudet också, i hopp om att nå pucken. Och han (Madsen) hade kanske inte någon annanstans att tackla. Det ligger i bådas ansvar, säger Lauritzen.

Men han håller med Jonsson och Sundlöv om disciplinnämndens inkonsekvens.

– Man blir lite trött på det här snacket som har uppstått nu. Det enda jag kräver av disciplinnämnden är konsekvens. Som det är nu sprider det en jäkla osäkerhet kring vad man får och inte får göra på isen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Brynäs IF