Kronwall: ”En bra öppning på säsongen”

HOCKEY

En assist av ”The Kronner” när Detroit nollade bröderna Sedin

NEWARK. Det är i sanning inte många som klarar av att nolla Vancouver Canucks.

Men Detroit gjorde det i natt – och tog därmed tredje raka segern, av tre möjliga.

– Ja, det har varit en bra öppning på säsongen. Nu får vi lite arbetsro, säger backklippan Niklas Kronwall till Sportbladet efter 2-0-segern.

Vancouver slet desperat och skapade också duktigt med chanser under säsongens första besök i Joe Louis Arena, inte minst i fyra powerplay.

Men för en gångs skulle kammade de noll – och fick därmed inkassera den andra förlusten på lika många dygn.

– Nu hade de ju spelat även kvällen innan, men de var bra ändå. Särskilt bröderna Sedin, det är inget snack om att de utgör en av ligans bästa kedjor med Burrows, säger Niklas Kronwall när vi når honom efter slutsignalen.

– Men ”Lidas” och Ian White jobbade väldigt bra mot dem, och Jimmy Howard var suverän i kassen. Han har inte riktigt fått den cred han förtjänar, men det kommer.

Och istället förstörde Red Wings för gästerna genom att gå upp och prickad in två mål i andra perioden. Först Justin Abdelkader på assist från Todd Bertuzzi och just Kronwall, sedan Valtteri Filppula, assisterad av Johan Franzén och Jiri Hudler.

”Får lite arbetsro”

Därmed har Detroit vunnit tre raka i säsongsöppningen, och leder västra tabellen.

– Det känns väldigt skönt, nu får vi lite arbetsro. Om vi istället förlorat två av de här matcherna hade det väl inte blivit panik, men mer stressat. Man hade börjat fundera på vad som går fel. Nu är det bara att gnugga på istället, säger ”Kronner”.

– Men det finns fortfarande saker vi kan göra fila på, i synnerhet i powerplay. Det behöver komma igång.

Ekholm fick debutera

I natt begick en sjunde svensk rookie sin NHL-debut.

Mattias Ekholm fanns nämligen på isen när Nashville tog emot Phoenix hemma i Bridgestone Arena.

Tyvärr lär det dock inte ha varit lika roligt som för de unga landsmännen i andra klubbar, för Predators åkte något oväntat på stryk med 5-2.

Ekholm har dock inget att skämmas för. Under de elva och en halv minut han fanns på isen spelade han plus minus noll, trots förlusten.

Även Niclas Bergfors gjorde säsongsdebut i en match coachen Barry Trotz beskriver som en ”väckarklocka”.

– Ibland behöver man bli omruskad. Vi förtjänade inte att vinna de två bortamatcher vi inledde säsongen med och ikväll stod det klart varför, säger han till nhl.com

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL