Henke: Är arga och frustrerade

HOCKEY

Rangers förlorade krismötet mot Atlanta

Foto: Lundqvist uppgiven.

Atlanta–New York Rangers.

Två formsvaga lag som slåss om en slutspelsplats.

I natt drog Thrashers det längsta strået – tack vare 19-årige Evander Kane.

– Vi är arga, besvikna och frustrerade, säger Rangers målvakt Henrik Lundqvist efter 2–3-förlusten.

Rangers kom till matchen med fem raka förluster. Thrashers med fyra.

Så det var två desperata lag som möttes i Philips Arena i Atlanta.

Henrik Lundqvist, målvakt i Rangers, spelade sin första match på åtta dagar och såg länge ut att bli matchhjälte, Bortalaget ledde 2–1 med bara sex minuter kvar av den tredje perioden.

Men då vaknade Atlanta. Och framför allt lagets tonårsstjärna Evander Kane.

Kane fixade 2–2-kvitteringen efter 14.09 och segermålet till 3–2 i power play efter 17.40. Henrik Lundqvist räddade de två första skotten, men var maktlös när Kane lyfte pucken över den sprattlande svensken.

Henke förbannad

– Han gjorde några fina räddningar, men vi fortsatte att skjuta. Lundqvist spelade bra, men vi hittade ett sätt att få in puckarna bakom honom, säger Evander Kane till AP.

– Det var som om de hela tiden fick fina returer. Dom var överallt runt målet. Vi är arga, besvikna och frustrerade. Men vi måste hitta ett sätt att skapa energi från detta, säger Henrik Lundqvist efter förlusten.

Rangers tog ut ”Henke” i slutminuten, men var aldrig riktigt nära att kvittera och därmed var sjätte raka förlusten ett faktum – den längsta förlustsviten sedan december 2006 (sju matcher).

– Det var en stor seger för oss eftersom de är före oss i tabellen. Dom fick inga poäng och vi fick två, förklarar Kane med ett leende.

Thrashers back Tobias Enström var tillbaka på isen efter att ha missat sex raka matcher på grund av en fingerskada. Enström avverkade 26 byten och hade ett skott på mål.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL