Räddade 47 skott och höll nollan – i debuten

HOCKEY

”Känslorna är enorma”

Nattens hetaste målvakt: Craig Anderson.

I Ottawa-debuten räddade han 47 skott plus tre straffar och höll nollan när Toronto knäcktes med 1–0.

– Känslorna är enorma, sa han efter succén.

Anderson, 29 år, blev trejdad från Colorado Avalanche för ett par dagar sedan (i utbyte mot Brian Elliott) och gjorde sin debut för Ottawa i natt.

Och snacka om supersuccé direkt.

Hemmalaget Toronto dominerade stort, sköt från kanonlägen, kom fria och spelade i tolv minuters power play.

Men Anderson motade alla 47 skott.

Han spädde på med att hålla rent när Torontos tre straffskyttar försökte sätta pucken i mål. När sedan Senators Jason Spezza vispade in sin straff var skrällen ett faktum.

– Känslorna är enorma. Jag lämnade ett lag som jag kämpade för i två år, det är tufft att göra det. Men det finns 20 nya killar här som är fantastiska som jag är redo att lära mig av och bli kompis med, säger Craig Anderson till AP.

Ja, det började ju hyfsat i alla fall...

En annan målvakt som imponerade var New York Islanders Al Montoya.

Han räddade 35 skott och höll nollan för andra gången i NHL när ”Isles” vann med 3–0 hemma mot slutspelsjagande Los Angeles Kings..

Matchens grej var Matt Moulsons två mål som han satte bakom Kings målvakt Jonathan Quick – tillika Moulson egen svåger.

– Jag hade tur som kunde sätta ett par. Vi åt middag tillsammans i fredags och han lät mig inte laga den. Han trodde jag skulle sätta något i maten, sa Moulson med ett flin.

I St Louis hade målvakterna det desto tuffare.

Samtliga fyra fick ställa sig mellan stolparna när Blues slog Anaheim Ducks med 9–3 (!).

Duck startande målvakt Curtis McElhinney släppte in fyra mål på elva skott. Rookien Timo Pielmeier ersatte och var snäppet sämre genom att släppa in fem av tolv skott.

I Blues startade Ty Conklin. Men efter att ha låtit tre puckar passera på bara fem skott byttes även han ut. Ersättaren Ben Bishop glänste dock och räddade samtliga 20 skott som Anaheim sköt mot honom.

Alexander Steen gjorde ett mål och noterades för två assist när Blues alltså fick stor hjälp från de två darriga Ducks-målvakterna.

Jarkko Päiväniemi

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL