Jonas Fransson spikade igen – sänkte Leksand

HOCKEY

Nu är Rögle nära kvalserien

Det var en måstematch för Leksand, men då stoppades man av seriens bäste målvakt Jonas Fransson.

Keepern höll nollan när Rögle vann med 1-0, och nu är kvalserien nära.

– Det känns riktigt bra, säger Jonas Fransson.

Rögle och Jonas Fransson fortsätter att vara ett spöke för Leksand.

Leksand hade bara plockat en av nio poäng mot skåningarna inför lagens fjärde möte, och då blev det en ny förlust efter att Jonas Fransson storspelat.

Allsvenskans statistiskt bästa målvakt motade 37 skott, höll andra raka nollan och såg till att Rögle vann med 1-0.

Rögle har därmed tagit elva av tolv poäng mot Leksand under säsongen och kan mycket väl ha spelat bort dalkarlarna från en direktplats till kvalserien.

– Det känns riktigt bra, det blev några svettiga räddningar i tredje annars tycker jag att spelarna gör ett bra jobb så det var ganska lugnt, säger Jonas Fransson till Viasat Hockey.

Fransson radade upp storräddningar, inte minst i sista perioden.

– Man hinner inte tänka så mycket, man bara jobbar på. När det hettar till lite så kanske man börjat tänka och det var nära i slutet, men vi höll ihop det.

Leksand sex poäng efter

Ted Brithén slog in matchens enda mål i mittperioden. Patrik Bergström serverade Brithén som slog in pucken bakom en chanslös Patrick Galbraith.

För Leksand var förlusten blytung. Laget är nu sex poäng efter Rögle som innehar den sista kvalseriebiljetten, och nu kan laget tvingas till playoffspel.

– Det var tungt för det var viktiga poäng på spel, men gör man inga mål är det svårt att vinna matcher, säger backen Tommy Enström till Viasat Hockey och berömde Jonas Fransson.

– Han spelade bra och var inne i ett flow, men vi ska göra mål idag för så bra lägen skapar vi.

Trots det ljusa utgångsläget ville Jonas Fransson inte säga att kvalseriebiljetten är klar.

– Vi har tre tuffa matcher kvar så vi måste upp på tårna igen, det blir svårt, det är bara att komma igen och ta en match i taget, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM