Vinst – då sågar Ölvestad laget

HOCKEY

”Vi gör alldeles för få mål”

Ett tveksamt bortdömt mål höll på att knäcka Djurgården – som riskerade att bli indraget i bottenstriden – men man vände och vann mot Modo.

Trots det sågade Jimmie Ölvestad lagets insats.

– Det finns ingen anledning att slå oss själva på bröstet för Modo var betydligt bättre än oss, säger han.

Foto: Vill jubla oftare Jimmie Ölvestad kvitterade i slutet av matchen, men understryker trots seger i förlängningen att Djurgården har mycket att jobba på.

Djurgården tappade allt när man fick ett mål bortdömt i slutet av den första perioden på grund av blockering trots att spelet inte var avblåst och blev stundtals utspelat av Modo som tog ledningen strax därefter och länge såg ut att vara på väg mot en seger.

”Nervöst”

Gustaf Wesslau höll dock Djurgården kvar i matchen och i slutet av den tredje perioden kvitterade Jimmie Ölvestad.

Bara några minuter senare avgjorde Marcus Nilson matchen.

– Det har varit lite nervöst och ängsligt den senaste tiden så det känns otroligt skönt att vi kunde vinna, säger Jimmie Ölvestad och fortsätter:

”De var bättre”

– Men det finns ingen anledning att slå oss själva på bröstet för Modo var betydligt bättre än oss. Segern satt långt inne.

Hur kommer det sig att ni har haft sådana problem?

– Det största problemet är att vi har gjort alldeles för lite mål. I den här matchen gick det ju vägen men det är svårt att vinna om man bara gör ett eller två mål.

”Spela enkelt”

Vad tror du det beror på?

– Vi har krånglat till det alldeles för mycket och skjuter för lite. Vi måste spela enklare och vara hetare framför motståndarnas kasse. Det är ju i det området nästan alla mål nu för tiden görs.

Marcus Nilson:

– Nu spelar det fan ingen roll hur det ser ut längre. Det enda som betyder något är att puckarna går in.

David Olsson Jiglund

ARTIKELN HANDLAR OM