Näslund sparkar ”Challe” – letar efter kontinuitet

Foto: Letar ny tränare Modos general manager är nu på jakt efter en ny tränare efter att ”Challe” Berglund fått sparken.
HOCKEY

Den nionde tränaren under 2000-talet är avverkad.

Kontinuiteten har varit obefintlig.

Just det ska Markus Näslund ändra på.

– Det har inte alls varit någon bra situation, säger han.

I går offentliggjordes det Sportbladet avslöjade redan den 12 april: ”Challe” Berglund sparkas från Modo efter årets fiaskosäsong som sånär slutade med att laget trillade ur elitserien.

Därmed har klubben avverkat fyra huvudtränarna på de senaste tre säsongerna.

– Det har vägt emot att göra någonting, men vill inte vara en klubb som har tränare i ett år eller mindre i snitt, så har det ju varit nu på slutet. Det har inte alls varit någon bra situation, säger Näslund.

– Det går ju lite hand i hand med sportsliga misslyckanden också men trots allt känns det viktigt att vi bygger något nu så vi kan få lugn och ro och kontinuitet i det vi gör. Att vi bygger något bra på sikt.

”Bakvänt”

Kontinuitet är lätt att säga att man ska ha, men finns det något konkret ni tänker om hur ni ska göra för att få det?

– En grej är att vi måste stå för riktlinjerna vad vi ska spela för spel och vad vi ska stå för. Och sen hitta tränare som står för det, inte tvärtom, att varje tränare kommer med nya idéer och ny spelfilosofi. Det blir bakvänt då.

”Ledarskap viktigt”

Hur ser mallen ut för den tränare ni vill ha nu?

– Det är en hel del grejer men nummer ett är att man känner att det är någon som kan jobba med laget och få ut det yttersta av laget i en speciell situation som vi är i, med mycket förändringar och även föryngring som det kommer bli i vår trupp. Så det känns viktigt med starkt ledarskap.

ARTIKELN HANDLAR OM