Ishockey-VM

Fick hatmejl efter fiaskot mot Norge

Av: 

Emil K Lagnelius

HOCKEY

Pär Mårts: ”Det är inte så konstigt – det är den tidsepoken då man finns tillgänglig”

Förbundskaptenen Pär Mårts, här med Andreas Jämtin, har fått brev från besvikna supportrar.

Foto: bildbyrån

KOSICE. Pär Mårts känner pressen inför kvällens måstematch mot Österrike.

Efter debaclet mot Norge tvingades förbundskaptenen ta emot hatmejl.

– Det är väl bra att folk engagerar sig, jag är ju också besviken, säger han till Sportbladet.

Tre Kronor har hamnat i ett läge ingen hade förutsett inför turneringen. Österrike – som normalt sett ska vara en skrattmatch – blir oerhört viktig för att inte sista gruppspelsmatchen mot USA ska bli en kamp för att undvika nedflyttningsserien.

– Det är en livsviktig match. Vi har haft genomgång på Österrike med klipp vi har på dem. Vi har manat på hettan och desperationen som inte fanns senast, att vi måste in i skiten och köra och få saker att hända. Vi måste ha bättre försvarsspel och backchecking, säger Pär Mårts efter måndagsmorgonen värmning i Steel Arena.

Har fått hatmejl

Tre Kronor berör svenska folket och efter den historiska förlusten mot Norge har Pär Mårts fått känna på folkets vrede. Han medger att han har fått hatmejl.

– Det är väl bra att folk engagerar sig, jag är ju också besviken. Hade ingenting hänt hade det varit jäkligt konstigt. Jag känner mig jäkligt sugen och det ska bli skitkul att spela hockey, säger han.

Hur många hatmejl har du fått?

– Det vet jag inte. Men det slinker väl in något här och var. De är besvikna, men det är jag också, så de är inte ensamma om det. Jag tycker inte att det är så konstigt. Det är den tidsepoken då man finns tillgänglig. Men jag orkar inte svara på mejlen.

Får du även stöttande mejl?

– Nja, bara från min fru.

Säger Mårts och ler. Humorn har han kvar, trots det pressade läget.

Det verkar vara en god stämning i det svenska laget.

Du kör vidare på samma kedjor. Hur fasta är formationerna?

– Inte alls. Men vi måste ge det en chans att funka. Skulle man dra så fort det inte funkar skapar det ingen lugn och trygg miljö. Står det någonstans att det blir bättre bara för att man ändrar i kedjorna? Det kan väl vara ett vapen att man litar på det man har och vågar köra vidare.

Ser du svagheter hos Österrike som ni kan utnyttja?

– Mot USA släppte de in tre kontringsmål eftersom de fyller på mycket med sina backar, det ska vi försöka utnyttja. Men för mig är det mer helheten, att vi ska göra en bra match utan deras svagheter. Även om de gör sin bästa match måste vi kunna slå dem.

Fotnot: Matchen spelas 20.15 och direktsänds i TV 3.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Ishockey-VM