Karlsson nådde milstolpen: ”Känns skönt”

Svensken målskytt i natt

avPer Bjurman

NEW YORK. Det blir inga 43 mål, som under det sensationella fjolåret.

Men när Vegas Golden Knights med en 7-3-seger mot San Jose i natt en gång för alla visade att de kommer att bli ett hot även i årets slutspel satte William Karlsson i alla fall sitt 20:e mål för säsongen.

– Det har varit lite upp och ner under grundserien, men 20 är ändå en helt okej siffra. Det känns skönt att ha nått dit, säger han till Sportbladet.

Det var förra säsongens mest häpnadsväckande story, den om hur William Karlsson plötsligt förvandlades till en av ligans skyttekungar och pangade in 43 mål – efter att aldrig ha fått in fler än nio tidigare.

Att den bedriften skulle bli svår att upprepa var rätt givet och utdelningen har inte heller blivit lika iögonenfallande i år, men bilden att den 26-årige stockholmarens fjolårssuccé bara var en sinkadus känns ändå orättvist.

”Är ändå en okej siffra”

Han kan fortfarande göra mål, trots att han numer scoutats grundligt av motståndarna, och nådde alltså milstolpen 20 i Sharktank i San Jose i natt.

– Well, vi får väl se om jag kan göra 23 till på de återstående nio-tio matcherna och nå 43 igen. Det vore nåt, säger han med ett skratt på telefon från norra Kalifornien.

– Nä, allvarligt, det har varit lite upp och ner i år, men senaste månaden tycker jag det känts bättre och 20 är ändå en okej siffra det också. Det känns skönt att ha nått dit.

1 av 2 | Foto: Tony Gutierrez / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix

”Vi får se vad som händer”

Som av en händelse är det också senaste månaden Golden Knights som lag börjat spela riktigt övertygande hockey igen – och den stegringen kulminerade med nattens imponerande urladdning mot Sharks.

– Ja, det var en fin insats och så har det sett ut på slutet. Sedan trade deadline tycker jag vi spelat som vi ska. Känslan i laget är bra, fortsätter ”Wild Bill”, som också svarade för en assist.

Han vill dock inte dra för stora växlar på det psykologiskt viktiga i att slå just San Jose – den troliga motståndaren i första playoff-rundan om tre veckor.

– Nä, jag försöker inte tänka på det. Vi ska bara fortsätta vinna matcher och hålla distansen till lagen bakom oss. Det är fokus just nu, sedan får vi se vad som händer.

Gustav Nyquist hade en assist för hemmalaget.

LA Kings bjöd Winnipeg bra motstånd i Staples Center och kom tillbaka från 0-2-underläge. Men det räckte inte, Jets vann till sist med 3-2.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM