"Jag minns inget"

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2004-03-07

Prestberg efter knocken: Det måste finnas gränser

KARLSTAD

Blåslagen - men inte utslagen.

Färjestads målkung Pelle Prestberg, 29, är borta från SM-slutspelet i minst två veckor efter den våldsamma tacklingen i fredags.

- Spelarna måste respektera varandra på isen. Det måste finnas gränser när man kör på och när man inte kör på en motståndare, säger Prestberg.

Följ ämnen
BLÅSLAGEN Pelle Prestberg ådrog sig frakturer både på okbenet och näsan efter fredagskvällens tackling från Luleås Magnus Nilsson - och när Sportbladet träffade Färjestads målkung i går såg han, som ni ser på bilden, ut som en utslagen boxare.

Luleås forward Magnus Nilsson skickade Prestberg in i sargkanten och vidare till Sunderbyns sjukhus i fredagens SM-kvartsfinal.

Där fick Prestberg genomgå skiktröntgen av hjärnan, halsryggen och ansiktsskelettet under natten.

Undersökningen visade att Prestberg drabbats av hjärnskakning, en fraktur på okbenet och en näsfraktur.

- Jag har inga minnen alls av tacklingen och smällen, det är helt blankt. Det första jag kommer ihåg efter smällen är när Bosse (Lindvall, Färjestads läkare) nyper mig i näsan så hemskt hårt att jag skriker.

Drog tillbaka näsan

Läkaren nöp för att stoppa blodflödet, men samtidigt drog han näsan till sitt ursprungliga läge.

Sen blev det ambulans- färd till sjukhuset.

- Det var ingen som var hockeyintresserad på akuten, så jag fick vänta på att få slutresulatet. Det var först när Bosse kom efter matchen som jag fick veta resultatet, säger han.

Kan spela med galler

Prestberg blev utskriven från sjukhuset klockan nio i går morse. Han sov bara ett fåtal timmar under natten och fick smärtstillande genom dropp. Men han kunde i alla fall följa med laget hem till Karlstad, där Prestberg och Bosse Lindvall åkte direkt till Centralsjukhuset sent igår eftermiddag för en ny genomgång av skadorna.

- Hjärnskakningen är det mest allvarliga, den är av grad två och kräver vila. Frakturen på okbenet är stabil och självläker. Vi avvaktar med näsfrakturen till veckan och avgör då om vi ska operera, berättar Lindvall.

Prestberg kan göra comeback om två veckor - men måste då spela med galler eftersom frakturerna har en läktid på fyra veckor.

Trots ett mosat ansikte tar han inte till alltför hårda ord mot Magnus Nilsson.

- Att det är tufft och hårt därute är helt okey. Men det får inte bli dumdristigt. Det är något som är fel när man kör på en spelare som inte har pucken.

Patrick Kipler

Följ ämnen i artikeln