Djurgårdens stjärna ut skadad igen – smäll mot huvudet

avDaniel Sörensen

Publicerad:
Uppdaterad:

I senaste matchen mot Timrå tvingades Jacob Josefson av isen på grund av en skada – i kväll var han tillbaka i laget.

Åtminstone en och en halv period. Sedan linkade han ut i omklädningsrummet.

– Han ska inte spela. Det är en befarad hjärnskakning, säger Djurgårdstränaren Robert Ohlsson i C Mores sändning.

I den andra perioden mot Timrå fick Djurgårdskaptenen Jacob Josefson, 27, en smäll som tvingade honom att lämna isen. I går berättade han för Sportbladet att det inte var så allvarligt.

– Det var inte på grund av det tidigare, utan en annan grej, som gjorde att jag klev av. Det vill jag inte gå in på, men inget som plågar mig nu, sa han då.

Stockholmarnas poängmaskin har haft otur med skador tidigare under säsongen. I november landade han på en motståndarskridsko och spräckte urinröret. Själv beskrev han tiden efter skräckskadan som ”de värsta dagarna i hans liv”.

I kvällens match mot Örebro var Josefson tillbaka på isen. Åtminstone till mitten av andra perioden.

”Ingen puck där i området”

När drygt 13 minuter hade gått i den andra perioden föll han till isen efter att ha fått Örebrospelaren Tyson Spinks axel mot sitt huvud. Smällen tog illa på Djurgårdsforwarden som hade det tungt att ta sig ut till båset.

Efter att ha fått lite omplåstring på bänken linkade Josefson ned till omklädningsrummet.

– Jag tittade på videon i efterhand, han får en smäll från sidan. Jag vet inte vilken Örebrospelare det är, men det är ingen puck där i området, säger Robert Ohlsson i periodpausen.

– Han ska inte spela. Det är en befarad hjärnskakning.

Ebert med nytt mål

Örebro på trettonde plats i SHL-tabellen visade att de fortfarande har mer att ge. Jonathan Andersson gav närkingarna ledningen efter 13 minuter och den offensiva backen Nick Ebert dunkade in sitt nionde ligamål drygt tre minuter senare.

Tidigt i den andra perioden kom även 3–0 – men det slutade inte där.

Trots två reduceringar kunde Örebro vinna med 5–2. En väldigt viktig seger för laget som nu tar sig upp på säker mark i tabellen.

– Från start till mål tycker jag att vi gör 60 bra minuter. Vi pratade innan matchen om att vi ville ha en högre arbetsinsats än vad Djurgården skulle ha, säger Örebrotränaren Niklas Eriksson.

– Att slå Djurgården med 5–2 och göra det övertygande är en bra prestation.

Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
Så spelas SHL och kvalet till SHL 00:50
Publicerad: