Med tårar i ögonen tackade Hull för sig

HOCKEY

”Huvudet vill men inte kroppen”

Foto: Tårfyllt farväl I natt meddelade legendaren Brett Hull att hans hockeykarriär är över. ”Huvudet vill fortsätta, men inte kroppen”, sa han vid en tårfylld presskonferens.

En av NHL-historiens största spelare lägger av.

I natt meddelade Brett Hull att han slutar med omedelbar verkan.

– Det är ett gammalt uttryck och jag vet inte vem som sa det – ”huvudet vill men inte kroppen”, sa en känslosam Brett Hull, 41, i morse.

Legendaren är den tredje bästa målskytten i NHL genom tiderna med 741 mål. Bara Wayne Gretzky och Gordie Howe har gjort fler.

Brett Hull har svarat för 1 391 poäng under sin karriär och vunnit Stanley Cup två gånger (1999 med Dallas och 2002 med Detroit).

Hull hade startat sin 20:e NHL-säsong blygsamt med bara en assist på fem matcher för Phoenix – det fick honom att ta beslutet av lägga av.

”Insåg att jag inte var 35”

På en känslosam presskonferens, där hans fyra barn, fru och ett flertal lagkamrater deltog, hade han svårt att hålla tillbaka tårarna.

– Jag insåg att jag var inte den jag trodde att jag var. Jag var inte Brett Hull som 30- eller 35-åring. Jag var 41 och efter en och en halv säsong utan hockey har jag inte vad som krävs för att vara med i det nya spel som är så spännande, säger Hull.

- Jag önskar ingen hade behövt göra det här för du tror aldrig att du kommer bli äldre och inte kunna leva upp till förväntningarna.

Han sa visserligen att han kunde titta tillbaka och glädja sig åt många fantastiska stunder han haft på rinken, men minspelet sa något annat.

Gretzky: Mer berörd än när jag la av

Där framme vid podiet satt en man som – fortfarande – mest av allt ville spela hockey.

Wayne Gretzky, nära vän och coach i Coyotes, fanns med på presskonferensen i natt. Det var Gretzky som övertalade Hull att skriva på för Phoenix, och hade själv nära till tårarna.

– Jag var troligtvis mer berörd i dag än när jag själv la av. Hulls rekord talar för sig själva, säger Gretzky.

Det troligaste är att Brett Hull nu fortsätter inom hockeyn i någon form, dock inte som coach. Det vill han inte.

Vid Phoenixs första hemmamatch för säsongen togs Brett Hulls pappa Bobbys gamla nummer (9) till användning igen. Det var tänkt att sonen Brett skulle få bära hans nummer under säsongen. En säsong som dock tog slut på en presskonferens i natt.

Johan D Lundin ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL