Djurgårdens ras fortsätter -sjätte raka förlusten

HOCKEY

Särkijärvi: Det är skönt att det är uppehåll

Modo går från klarhet till klarhet...

...medan det är motsatsen för Djurgården.

5–0 till Modo hemma i Kempehallen var Djurgårdens sjätte raka förlust vilket betydde att laget går till OS-vila med fem poäng upp till slutspelsstrecket.

Djurgårdens tränare Hans Särkijärvi var ovanligt lågmäld efter matchen:

– Jag kan sammanfatta det här kort och koncist: Det är skönt att det är uppehåll.

– Nu tar vi en veckas ledigt för att ladda om batterierna.

Med detta tystnade Särkijärvi och överlät ordet till kollegan Harald Lückner i Modo. Som förstås var betydligt nöjdare.

– Vi var lite matta i början, sedan skärpte vi till oss. Och jag är glad att vi gick ”hela vägen”, att grabbarna hjälpte Karol att hålla den där nollan som är så viktigt för målvakter.

Karol heter Krizan i efternamn och höll nollan för sjätte gången. Han leder elitseriens målvaktsliga överlägset och har inte haft den minsta svacka på de 42 matcher han stått.

– Det har ju varit mycket hausse kring honom, men han förstår inte det som skrivs och det är nog bra... sade Lückner om sin slovakiske burväktare.

Djurgården trummade på ordentligt från start och hade 8–0 i skott ett tag. Men Krizan var som vanligt fenomenal.

Modo krånglade sig ur greppet, flyttade upp spelet och hade gjort 2–0 innan första paus.

Måvaktsbyte

Djurgårdens målvakt Mattias Andersson gjorde en betydligt blekare figur än konkurrenten på andra sidan banan, och efter Modos 3–0 i mitten av andra perioden bytte Särkijärvi in Teemu Lassila i kassen.

– Mattias hade ingen tacksam uppgift, han gjorde flera fina räddningar men det trillade in lite lätt där, sade Särkijärvi.

Lassila fick släppa in sin första puck första gången strax före andra pausvilan, sedan Djurgårdens back André Mattsson serverat Modos anfallare Jan Pardavy pucken på silverfat. 4–0 och matchen var i praktiken över. En match som så långt sett över 40 minuter totalt sett varit relativt jämn.

Men det var det här med Karol Krizan...

– Behöver jag säga något? Han var bra, om det är det du vill höra, sade Hans Särkivjärvi surt på en fråga vad han tyckte om Krizan.

Modo går till vila med en förlust på de tio senaste matcherna, som givit 23 poäng. Utöver Krizan berömde Harald Lückner framförallt sina ungdomar.

– Vi avslutade matchen med fyra juniorbackar, sex juniorer totalt, det måste vi vara ensamma om i elitserien.

Sportbladet.se - TT

ARTIKELN HANDLAR OM