”Medvetet våld mot huvudet”

HOCKEY

Experten: Crosscheckar över tandbryggan

1 av 6

LINKÖPING/STOCKHOLM. 12 minuter in i matchen mot Linköping föll Sebastian Enterfelt blödande till isen efter en crosschecking från Daniel Rahimi.

Resultat: Två minuters utvisning för interference.

– Domarna kan inte ha sett vad som händer, säger experten Arto Blomsten i C More Sport.

Sebastian Enterfelt blödde kraftigt från munnen och fick vård i båset efter smällen. Daniel Rahimi tvingades vila två minuter i utvisningsbåset. Alldeles för lite tycker experten Arto Blomsten.

– Domarna kan inte ha sett vad som hände. Att döma interference när man crosscheckar över tandbryggan tycker jag är snällt, säger Blomsten i C More Sport.

”Är medvetet våld mot huvudet”

Brynäs tränare Tommy Jonsson var rasande över domslutet och får medhåll från Blomsten.

– Regel är att våld mothuvudet ska bestraffas betydligt tuffare. Är inte det här våld mot huvudet så vet jag inte vad som är det. Regeln säger medvetet våld mot huvudet och det här är en sådan händelse.

Rahimi själv hävdar att smällen av ofrivillig.

”Bara att be om ursäkt”

– Det är inte avsiktligt på något sätt. Jag försöker stoppa honom när han går in på mål. Det är oturligt och jag har absolut inget uppsåt att skada. Han kom ner väldigt djupt. Det är bara att be om ursäkt och hoppas att han mår bra, säger Rahimi.

Om Artos Blomstens kritik säger 26-åringen:

–Alla får stå för sina åsikter. Han kommer lågt och sedan glider min klubba upp. Det är absolut inte meningen.

Rahimi riskerar inte heller något ytterligare straff.

– Jag har fått rapporterat från domarna att de tittat på det efteråt och de tycker inte att det är något ärende som ska anmälas efterhand. Däremot är vi rörande överens att det inte är någon interference utan en high stick alternativ crosschecking, säger domarchefen Peter Andersson till Sportbladet.

Men det kommer inte bli något ytterligare straff?

– Nej, inte som det ser ut just nu.

LHC vann matchen med 4-1 - läs mer här!

ARTIKELN HANDLAR OM

Brynäs IF