Kastade urin på skandalspelaren

Publicerad 2014-03-24

Skandalspelaren Mike Danton är i hetluften igen.

På sin Facebooksida går han till (rättmätig) attack på motståndarfans som ska ha kastat urin på honom under finalspelet i den polska ligan.

"Det är respektlöst mot ishockeyn", skriver han

Minns ni Mike Danton? Han är NHL-spelaren som dömdes till 7,5 års fängelse för stämpling till mord på sin agent David Frost 2004.

Efter att han blev villkorligt frigiven 2009 återupptog han sin ishockeykarriär och hamnade bland annat i Sverige och spel i IFK Ore och Kramfors-Alliansen.

Kontraktet med Kramfors-Alliansen tog slut i fjol och efter stopp i Slovakien, Kazakstan (där han bland annat berättade om en halshuggen häst han fått till sin dörr) och Rumänien hamnade Danton i vår i polska topplaget KH Sanok. Sanok spelar just nu om det polska ligaguldet i en finalserie mot Tychy. Men den första matchen blev en mardröm för Danton som fick flaskor och muggar med urin kastade mot sig under matchen.

"Väx upp"

Nu berättar han om upplevelsen på sin Facebooksida och går till attack mot motståndarfansen.

"Skitsnack och provokation är en del av mitt spel. Därför så respekterar jag den delen av spelet från motståndare. Och när publiken blandar sig i och hånar mig så får jag energi av det för jag vet att jag gör någonting rätt. Men när åskådare kastar flaskor mot mig och muggar fulla med urin så visar det på en respektlöshet mot ishockeyn och brist på klass hos de involverade personerna", skriver han innan han avslutar:

"Väx upp, njut av spelet och håll stilen Tychy!".